Denuncien una nova agressió d’un intern de la presó de Lleida a un funcionari

Exigeixen a la direcció del centre que actuï d'ofici per castigar aquests comportaments i evitar nous atacs

UGT ha denunciat que un treballador de la presó de Lleida va resultar aquest dimecres ferit després de ser agredit per un intern del mòdul 5 del Centre Penitenciari de Ponent, un dels mòduls confinats després de detectar diversos positius de Covid-19.

Segons explica el sindicat, el funcionari va rebre dos cops de puny, un al pòmul i l’altre a la boca. La UGT Presons del Centre Penitenciari de Ponent assegura que no és la primera vegada que un intern agredeix un funcionari i exigeixen a la direcció del centre que es facin les denúncies d’ofici pertinents i es prenguin les mesures de seguretat necessàries “perquè aquests fets tan greus no es tornin a repetir i no quedin impunes”.

Segons ha explicat UGT, els fets van passar quan treballadors de l’equipament van detectar que dos interns que comparteixen cel·la manifestaven símptomes d’haver ingerit algun tipus d’alcohol. “Tots dos van causar problemes de seguretat a la presó, mostrant-se desafiants i desobeint les ordres dels funcionaris. Va ser aleshores quan un d’ells va agredir un dels treballadors”, relaten.

UGT Presons lamenta que des de la Secretaria de Serveis Penitenciaris es negui “de manera sistemàtica” les agressions “per tal de rebaixar les estadístiques”. “Ningú no pot negar que aquestes situacions estan augmentant de manera exponencial a la presó de Ponent”, apunta el delegat de la UGT-Presons del Centre Penitenciari de Ponent, Alejandro Gutiérrez. És per això que el sindicat reclama “posar fi a aquestes situacions i garantir la seguretat i la integritat de tota la plantilla”.