Aquests són els catorze brots que hi ha actualment al Segrià

Es doblen el número de brots respecte divendres i són difícils de controlar pel fet que dels treballadors passen a les famílies

Els 14 brots que s’han detectat al Segrià corresponen a deu empreses hortofructícolesdos de geriàtrics de Lleida ciutat (nous casos en una altra residència i es mantenen els 18 casos de la Castrillón), a l’alberg Jericó (amb un total de 26 casos) i en un edifici del Barri Antic (amb un total de 15 casos).

Pere Godoy, el responsable de Vigilància Epidemiològica de Lleida, va comentar que la “bona notícia és que coneixem els orígens dels brots”, però que la part negativa és que “els positius, com els empleats de les empreses, han encomanat les seues famílies, per la qual cosa s’han activat cadenes de transmissió comunitàries difícils de controlar”.

Godoy va explicar que el 95% de la població encara es pot infectar i que la coincidència d’una major activitat social i de la campanya de la fruita ha complicat la situació. De fet, també va afirmar que “un percentatge notable” dels contagiats són temporers o persones sense sostre.

Tot això provoca que a Lleida i, en general al Segrià, tal com vam informar ahir i segons va dir la gerent de la Regió Sanitària, Divina Farreny, hi hagi una incidència 20 vegades més gran que a la resta de Catalunya per cada 100.000 habitants. 

A més, en el conjunt de la demarcació de Lleida, hi ha el brot de la barbacoa a la Val d’Aran, amb nou positius i que Salut dóna per controlat, mentre que el de l’empresa agroalimentària a la Segarra “està en vies de solució”.