Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Larrosa demana a la Generalitat reconèixer la capitalitat de Lleida i posar en marxa el Pla de Rodalies

Avatar photo

El candidat del PSC-Units a l’alcaldia afirma que l’alcalde de Lleida ha de ser el portaveu d’un territori i de la seva àrea d’influència, “perquè no pot ser que la Generalitat tingui Lleida i la seva àrea d’influència oblidada i ens tracti com a ciutadans de segona”

El candidat del PSC-Units per Avançar a l’alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, demana al Govern de la Generalitat posar en marxa, de manera immediata, el Pla de Rodalies de Lleida. Larrosa reclama al govern municipal de la Paeria “que exerceixi la seva capacitat d’influència” davant del Govern de la Generalitat “amb la finalitat d’avançar en les comunicacions ferroviàries, amb freqüències i horaris competitius, i facilitar les comunicacions i la mobilitat amb Cervera, Balaguer, Les Borges i Montsó”. “L’alcalde de Lleida ha de ser el portaveu d’un territori i de la seva àrea d’influència, perquè no pot ser que la Generalitat tingui Lleida i la seva àrea d’influència oblidada i ens tracti com a ciutadans de segona”, ha dit Larrosa.

 

Larrosa recorda que és la Generalitat qui té les competències des del 2010 per decidir sobre les freqüències, la quantitat de trens i les línies de Rodalies i, de fet, reclama que compleixi amb els acords adoptats amb el PSC per als pressupostos del 2023, per tal de desplegar enguany mateix el Pla de Rodalies de Lleida. En aquest sentit, Larrosa demana a la Generalitat “reconèixer i compensar la capitalitat de Lleida, capital d’un territori de 450.000 habitants, que tenen el vehicle privat com a única opció per la falta d’un sistema de transport col·lectiu eficient”. “La gent ve per anar al metge, per estudiar, per anar a comprar, per gaudir de la cultura, de la gastronomia i de la restauració i per això la Generalitat i el govern municipal de la Paeria no poden badar a l’hora de posar en marxa el  Pla de Rodalies de Lleida”, ha explicat Larrosa, que alhora planteja recuperar la proposta de projecte de tren urbà, previst al POUM aprovat inicialment el passat mandat socialista,  per aprofitar les actuals línies de ferrocarril i crear baixadors que permetin connectar l’Hospital, Raïmat, els nous sectors industrials, la Bordeta, Balàfia, els Magraners i el centre de Lleida. “És clar que volem una ciutat amb menys emissions, i per això hem d’apostar pel ferrocarril com a eina de desplaçament necessària”, ha manifestat Fèlix Larrosa.

Fèlix Larrosa també recorda que el PSC, en base a les propostes presentades pel sindicat CCOO, va presentar una moció al ple de la Paeria el 29 d’octubre de 2021 per crear una taula de treball a nivell de ciutat, amb la implicació d’usuaris i d’agents socials i econòmics, per definir el Pla de Rodalies de Lleida, amb la finalitat de recollir les seves propostes. Larrosa, que ha lamentat l’incompliment dels compromisos per part del bipartit d’ERC i Junts, també lamenta “les vaguetats” anunciades fins ara per la Generalitat, com ara l’increment de les freqüències a la línia de Manresa, “per les quals ens haurem d’esperar fins al 2025, quan es podria encomanar de manera immediata a altres operadors l’increment del nombre de combois”. 

 

Larrosa demana una resposta clara als pagesos

Finalment, Larrosa també ha demanat al Govern de la Generalitat “una resposta clara i contundent als problemes causats per la sequera”. Larrosa ha mostrat la seva solidaritat amb els pagesos i les pageses per la situació actual i demana al govern municipal de la Paeria que convoqui la taula de la  sequera “per parlar entre totes i tots amb quines mesures podem contribuir davant de la situació que es produeix actualment i que és preocupant”. “Exigim que Lleida tingui un paper important i per això cal fer molta pressió”, ha conclòs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eight + 14 =

Notícia anterior

Rubén Viñuales: “Som l’única opció real perquè Tarragona avanci”

Notícia següent

Marc Aloy (ERC) es compromet a tornar a visitar tots els barris de Manresa en els primers sis mesos de mandat

Notícies relacionades