L’alcalde Fèlix Larrosa diu que “el garrotin és el gran patrimoni immaterial de Lleida”

Avatar photo

Arranquen els actes de la 7a Diada del Garrotin, amb la projecció del vídeo ‘Lleida Carrinclona’ i la presentació del llibre ‘Els músics gitanos de la rumba’

L’inici de l’acte a la Regidoria de Cultura. Imatge cedida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assenyalat que “el garrotin és el gran patrimoni immaterial de Lleida”, en la inauguració de la 7a Diada del Garrotin, que ha tingut lloc a la Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura i que omplirà tot el cap de setmana de música i ball la ciutat.

L’alcalde, acompanyat de Dolors Pubill i Patrícia Rubio, filla i néta del mític Enric Pubill ‘lo Parrano’, ha manifestat la seva satisfacció en poder posar en valor tot allò que significa el garrotin per Lleida. “Els darrers sis anys, des de la Paeria hem ajudat a mantenir aquesta celebració per posar en valor la cultura i la música, què s’expressen a través dels garrotins, i per dignificar aquells personatges tan interioritzats per aquesta ciutat, els quals amb una tradició que entronca amb l’esperit romàntic i carrincló, són representatius de les relacions entre paios i gitanos”.

Ha estat llavors quan Fèlix Larrosa ha dit que “Lleida no s’entén sense aquestes tradicions, ni sense aquests personatges. Així ho hem de reconèixer en aquest impuls que es vol donar a la vida i festival dels garrotins, perquè el garrotin és el gran patrimoni immaterial de la nostra ciutat”.

El paer en cap també ha volgut assenyalar com els garrotins han estat un nexe d’unió entre ciutadans. “Veig ara entre el públic persones conegudes, procedents de diferents cultures, que sé que són capaços de compondre i cantar un garrotin ara mateix. És un nexe d’unió que els lleidatans i lleidatanes, que s’estimen aquesta ciutat, porten dins. Un sentiment que es comparteix i que permet mantenir la flama, i és que el garrotin és a Lleida, perquè Lleida és el garrotin”, ha finalitzat dient Larrosa.

Durant l’acte, s’ha projectat un fragment del vídeo ‘Lleida Carrinclona’, enregistrat pel càmera de TVE Miquel Benabarre, al pati del Roser, durant la Festa Major de Maig de 1988.

Tot seguit, la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha presentat el llibre de Guy Bertrand ‘Els músics gitanos de la rumba’, que l’autor ha realitzat intercalant vídeos i cançons en la seva locució.

Les activitats de la 7a Diada del Garrotin continuen avui des de les 12 del migdia, a la plaça del Dipòsit, on està previst un festival de rumba amb les actuacions dels grups La Rumba Blanca, Luis de Miguel i 4 De la Cera.

A la tarda, a partir de les 6, a la plaça Sant Joan, hi haurà una mostra taller de ball de rumba i garrotin a càrrec de La Violeta.

Les activitats continuaran diumenge, a les 12 del migdia, al bar de la Fecoll, amb les actuacions de Xavi Boira i Machín, i a un quart de dues, a la plaça del Dipòsit, amb 24 Rumbes per Diatònic.

La cloenda del festival tindrà lloc, a les 7 de la tarda, al Cafè del Teatre, amb les actuacions dels grups La Violeta i Sabor de Gràcia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comença el cap de setmana Challenge Salou

Notícia següent

Treballadors de l’Hospital del Vendrell passen la nit acampats al centre per exigir millores laborals

Notícies relacionades