La Paeria presenta els grups de debat per a la diagnosi del sistema cultural balaguerí

Les sessions seran del 27 de febrer al 20 de març, cada dissabte a les 6 de la tarda, de manera telemàtica i és necessària inscripció prèvia

La Paeria de Balaguer ha presentat aquest dimarts la nova fase del procés d’elaboració del Pla Estratègic de Cultura de la ciutat. Des del passat mes de novembre s’ha dut a terme la fase analítica del sistema cultural de la ciutat, on s’ha definit el marc d’actuació i s’han estudiat els agents culturals de Balaguer, així com les principals activitats de l’agenda i els equipaments públics. Fruit d’aquest anàlisi n’ha sorgit un diagnosi preliminar que ara serà completat amb les converses amb els diferents agents culturals i la ciutadania en general.   

En aquesta nova fase que ara es presenta des de l’Àrea de Cultura de la Paeria s’estableixen quatre grups de debat oberts a la ciutadania dividits en quatre sessions independents. Aquestes, a causa de l’actual situació sanitària, es duran a terme de manera telemàtica els dissabtes a les 6 de la tarda a partir del proper dissabte 27 de febrer.

 

Aquest és el calendari establert: 

27 de febrer. Promoció de la creació artística contemporània. 

Promoure la creació artística contemporània i fer-la accessible a la ciutadania.

6 de març. Revisió de l’agenda cultural.

Millorar la legitimitat social de les pràctiques culturals promovent la percepció ciutadana del seu valor en el desenvolupament personal, social i econòmic.

13 de març. Governança del sistema cultural.

Millorar la coordinació i les sinèrgies entre la Paeria i la resta d’agents.

20 de març. Relació amb els municipis de l’entorn territorial.

Potenciar la relació del sistema cultural de Balaguer amb els del seu entorn territorial.

Per participar a les diferents sessions serà necessària la inscripció a PECBalaguer@gmail.com i els participants rebran un correu amb tota la informació necessària i el diagnosi preliminar dut a terme per l’empresa Bissap. 

 

En aquesta presentació, el paer de cultura, Arnau Torrente, ha explicat que els membres de l’equip de Govern de la Paeria no formaran part d’aquestes sessions de debat per tal que les sessions siguin més fluides i no hi hagi autocensura a l’hora de parlar de l’actual sistema cultural.   

Per a l’elaboració del Pla, la Paeria ha contractat els serveis de Bissap, una empresa especialitzada en aquest tipus de temes. Precisament, representants d’aquesta firma juntament amb representants de l’equip de govern, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, i el paer de Cultura, Arnau Torrente, van ser els encarregats de presentar el procés d’elaboració d’aquest Pla Estratègic i els passos a seguir per a la seva confecció així com el calendari d’actes que s’anirien esdevenint el passat 3 de novembre pel canal de Youtube de la Paeria.

La intenció de la Paeria és que el Pla Estratègic de Cultura defineixi quina és l’estratègia a seguir culturalment des de l’any 2021 fins al 2028. 

El procés es divideix en cinc fases: la sistematització d’informació; la diagnosi de la situació actual (punt en que ens trobem actualment); una primera proposta d’acció; la proposta de seguiment i avaluació de resultats i impacte i el document final i aprovació del Pla.

El procés s’allargarà en els propers mesos tot i que el calendari previst pot variar en funció de l’evolució de la pandèmia.