La Paeria de Balaguer obre el Registre d’Entitats de Participació Ciutadana

El Registre pretén fer una radiografia del teixit associatiu de la capital i potenciar la seva participació.

La Paeria de Balaguer  ha obert el Registre d’Entitats de Participació Ciutadana perquè les associacions de la ciutat s’hi puguin inscriure. Segons ha explicat a Ràdio Balaguer el paer de Participació, Kevin Bruque, el Registre es va obrir durant el gener i ja es va informar les entitats perquè s’hi poguessin inscriure. L’objectiu, diu Bruque, és “identificar el teixit associatiu de la ciutat per tenir-ne una imatge fidel i treballar d’una manera íntegra i correcta”. 

 

El Registre d’entitats també pretén dotar a la Paeria de Balaguer d’informació fiable sobre el número d’entitats que actuen en l’àmbit del municipi, la seva tipologia, el número de socis i altres dades però també, segons explica el mateix Bruque, “conèixer els projectes que desenvolupen, quines necessitats tenen i quins són els seus objectius per poder dur a terme determinades iniciatives i donar-los un acompanyament i suport clars”.

 

Un cop registrades les diferents entitats, la Paeria engegarà un procés participatiu per crear, d’acord amb les seves inquietuds i interessos, una oficina de suport.

 

La inscripció en el Registre comportarà per a les entitats i associacions el reconeixement d’un seguit d’avantatges i drets com ara rebre subvencions, utilitzar les instal·lacions municipals i rebre informació de la Paeria. Per accedir a tot plegat, les diferents entitats tindran el deure de registrar-se i presentar tota la informació que se’ls requereixi. Segons Bruque, “es tracta que hi hagi una interlocució clara entre la Paeria i les entitats i viceversa, per la qual cosa cal ordenar-ho tot i que les entitats siguin partícips dels canvis i noves estructures que pugui posar en marxa el govern municipal”.

 

El Registre d’Entitats va quedar aprovat de forma definitiva el mes d’octubre passat després que no es presentés cap al·legació a l’aprovació inicial.

 

Abans de portar a aprovació aquest Reglament, i per tal que les diferents associacions de Balaguer hi poguessin dir la seva, l’equip de govern va posar en marxa durant deu dies el mes de juliol una consulta pública prèvia.