La Crida-CUP denuncia ”assetjament policial” al Centre Històric de Lleida

    Diuen que alguns veïns del barri han assegurat que es van registrar i arrestar una vintena de temporers al llarg de la passada nit

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    La Crida per Lleida – CUP ha exigit explicacions a la regidora Sara Mestres, com a responsable de Seguretat Ciutadana, sobre l’operació ”neteja” que asseguren que va tenir lloc la passada nit al centre històric de Lleida prèvia a la visita del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Segons la formació independentista, veïns del barri han assegurat que ahir dimecres es vivia un ”setge policial” i es van registrar i arrestar una vintena de temporers que dormien al carrer. Així mateix, les brigades de l’empresa de neteja van netejar intensivament els carrers sense deixar un sol cartell a les parets i es van instal·lar inhibidors de freqüències. Tot plegat perquè aquest dijous el president del govern espanyol pogués inaugurar el Parador Nacional situat a l’antic convent de Roser, al bell mig de centre històric de la ciutat.
    La Crida té previst registrar una demanda al Síndic de Greuges pel que qualifiquen de ”neteja social i setge policial” per la visita del cap de l’Estat, a qui la formació ”no reconeix”.

    La candidatura anticapitalista també ha denunciat que el govern socialista d’Àngel Ros – amb el suport del tripartit d’ERC i ICV – hagi venut una peça importantíssima del patrimoni de la ciutat, el convent del Roser, perquè s’hi hagi pogut inaugurar un ”hotel de luxe”.