Amb més de 100 km de pistes en previsió d’obertura pel cap de setmana del 3 i 4 de febrer i uns gruixos entre 75 i 105 cm de neu dura-primavera, l’estació de la Vall d’Aran i Valls d’Àneu continua oferint els seus restaurants d’alt nivell a tots els seus visitants.
La novetat per a aquest hivern en restauració ve de la mà del record amb la cafeteria La Choza, nom recuperat del mític telecadira ja desaparegut a l’àrea de Baqueira. És un espai totalment renovat amb un interiorisme alpí sobri, però molt funcional i està situat sota el Restaurant Cinco Jotas de 1800. L’oferta del menú és informal amb hamburgueses, ramen i finger food, entre d’altres. Destacar les impressionants vistes des de la terrassa i que les comandes poden realitzar-se online amb el sistema “click and collect” per agilitzar el menjar entre baixades. També podeu demanar-vos a l’interior del local o bé a través de la barra instal·lada en un dels finestrals.
L’Estació disposa de 24 establiments de restauració i cinc són restaurants temàtics repartits en pistes entre les diferents àrees de Baqueira. A l’est al Cap del Port de la Bonaigua i al costat del pàrquing hi ha el Refugi San Miguel. Ofereix una selecció de cerveses i begudes prèmium, així com exquisides racions i tapes al llarg de l’àmplia barra, a les taules amb tamboret alt o a les butaques disposades a l’estada. També es pot reservar un sopar amb música i fins i tot muntar divertides festes après-ski.
A Baqueira 1800 el Restaurant Grill Cinco Jotas té al menú les carns a l’alçada de les millors panoràmiques de l’estació. Sens dubte l’establiment amb les millors vistes dels principals pics que envolten la Vall d’Aran: Sendrosa, Salana, Montarto, Aneto, Maladetas, etc… Un refugi gastronòmic a 1800 metres d’altitud on tastar el millor pernil i productes de gla 100% ibèrics, portats directament des de Jabugo. Sense oblidar les exquisides carns a la graella, plats de cullera i peixos que es poden gaudir al seu ampli interior amb xemeneia o a la terrassa panoràmica. Situat en un punt de fàcil accés mitjançant el Telecabina Baqueira o el telecadira Bosque. També a Baqueira, el Restaurant-Bar 2200 està construït de forma circular per brindar una espectacular vista panoràmica i compta amb una àmplia oferta de tapes, fondue i carn a la brasa.
El Moët Winter Lounge a Orri ja és un clàssic dels Pirineus. Un local per a l’hedonisme en estat pur. Un espai únic, ampliat i reformat amb menjador i terrassa. Pensat per gaudir d’una copa de Moët & Chandon acompanyada de selectes plats a la seva terrassa al sol i entre muntanyes que donen entrada a la Cara Nord de Baqueira. La seva situació al costat del telecadira Jorge Jordana permet arribar a peu des del pàrquing d’Orri o esquiant des de Beret o Baqueira. Els àpats a l’interior i els sopars per a grups requereixen reserva.
El Restaurant Pla de Beret ofereix una carta pràctica amb amanides, pastes i carns a la graella. És l’únic a la zona de Beret amb servei de taula, interior o terrassa amb magnífiques vistes a la immensitat de Beret. És de molt fàcil accés a peu des del pàrquing.
A Baqueira 1500 destaquen la Borda Lobató by Ron Barceló situat a la borda aranesa més antiga de l’estació, existia ja abans de la instal·lació dels remuntadors, amb un interior totalment reformat i una oferta de cuina de fusió internacional combinada amb una brasa vista a la qual es preparen les millors carns del mercat. Es troba just al costat de l’Hotel Montarto i de l’ampli aparcament de l’estació d’esquí a la cota 1500. A la plaça Fòrum, al mateix edifici de l’Hotel Montarto, cal destacar el restaurant Wine Bar by Viña Pomal especialitzats en racions i platerets. Ambient modern amb un toc de rusticitat i els millors vins de la firma riojana Bodegas Bilbaínas.
Per a més informació i reserves:
https://www.baqueira.es/ca/restaurants-cafeteries-en-pistes
Agenda
3 de feber – VI PREMIO BELEN JORDANA
Cursa solidària open d’esquí alpí a Beret
Inscripció i donacions: https://form.typeform.com/to/IjzEZgw9
3 i 4 de febrer – 44ª edició de la Marxa Beret
Marxa popular d’esquí de fons en tècnica clàssica i també prova FIS en les dues distàncies superiors, es durà a terme el diumenge 4 de febrer al Pla de Beret i Orri. Amb motiu de les condicions meteorològiques, l’organització ha adaptat els recorreguts, habitualment de 10, 21 i 42 km, a les longituds idònies atenent la neu disponible a la zona.
Amb l’objectiu de garantir la seguretat i el bon desenvolupament de la competició, les distàncies del recorregut quedaran amb 5 km la Mini Marxa Beret destinada als més petits. Els 10 km el circuit és idèntic al de cada edició i discorre pel Pla de Beret i Orri. Els 21 km, al no ser possible baixar a Montgarri, s’ha adaptat el recorregut pel Pla de Beret amb una longitud de 18,5 km. Pel que fa a la prova reina, els 42 km, s’està dissenyant un traçat de 32 km amb 2 voltes al recorregut marcat sent vàlida per al circuit Llarga Distància FIS.
Aquesta festa de l’esquí de fons començarà a Beret el dissabte 3 de febrer amb el Campionat d’Espanya de “Sprint” Salomon del calendari RFEDI i també prova FIS, seguit per l’esperada 44a edició de la Marxa Beret l’endemà. Les inscripcions a través de la pàgina web www.marxaberet.com es van tancar el 28 de gener, però estan disponibles presencialment fins al 3 de febrer al Centre Polivalent de Viella.
Programa
Divendres, 2 de febrer
16.00 h: Obertura de la Sala d’Inscripcions
20.30 h: Tancament Sala d’Inscripcions
Dissabte, 3 de febrer
09.00 h: Obertura de la Sala d’Inscripcions
10:00 h: Campionat d’Espanya Sprint Salomon FIS Pla de Beret
19.00 h: Repartiment de premis Campionat d’Espanya.
19:30 h: Presentació 44a Marxa Beret
21.00 h: Tancament de la Sala d’Inscripcions
Diumenge, 4 de febrer
10:00 h: Sortida 44a Marxa Beret
13:30 h: Repartiment de premis