Divendres, 28 de juny de 2024
És notícia

ERC Lleida proposa revisar la taxa de les escombraries amb una taula de treball conjunta

Avatar photo
A partir del 2025 la taxa corresponent a la recollida, transport i tractament de residus urbans haurà de cobrir el cost real d’aquests serveis

La portaveu del grup d’ERC a la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, ha proposat la creació d’un grup de treball, format per tots els grups polítics del consistori i per les tinentes d’alcalde Begonya Iglesias i Carme Valls, per revisar i definir la taxa de les escombraries.

Freixanet ha recordat que a partir d’abril de 2025, d’acord amb la Llei 7/22, de 8 d’abril, de residus i sols contaminats per a una economia circular, la taxa municipal corresponent als serveis de recollida, transport i tractament de residus urbans no podrà ser deficitària i, en conseqüència, els ingressos procedents d’aquesta taxa hauran de ser suficients per cobrir del cost real del servei.

“A la ciutat de Lleida hi ha un desequilibri històric de més d’1 milió d’euros entre el que costa la gestió dels residus urbans i el que es recapta per la taxa corresponent. A partir d’abril de 2025 la llei ens obliga a posar fi a aquest desequilibri i, per tant, cal començar a pensar a adequar la taxa de l’any vinent 2025 per acabar amb aquest desequilibri”, ha explicat Freixanet. “Som conscients que és un enorme repte de ciutat i que cal el màxim consens i predisposició. Per això, proposem al Govern que creï aquest grup de treball per posar-nos a treballar com més aviat millor”, ha continuat Freixanet.

Freixanet ha matisat que el grup de treball hauria de servir, per una banda, per revisar i definir el servei de recollida de brossa i, per una altra banda, una vegada tinguem clar el model i el cost, per decidir com ha de ser la taxa amb què s’ha de finançar aquest servei. “Caldrà prendre una decisió sobre quin model de taxa volem aplicar i, especialment, sobre el seu import. Des d’Esquerra Republicana apostem per premiar aquell ciutadà que faci bé les coses, establint un mecanisme de bonus-malus, però també creiem que cal aplicar criteris socials i econòmics”, ha explicat Freixanet. “En aquest sentit, creiem que cal repensar el model actual, que va per carrers, ja que això no determina qui té més recursos i qui en té menys, ni qui genera més o menys residus”, ha afegit.

“Advertim al Govern que si això no es fa aquest any condemnaran la ciutat a no tenir un pacte de ciutat respecte a la gestió dels residus i la gestió de les escombraries”, ha dit Freixanet. “Per això, apel·lem a la responsabilitat política de les regides competents i del mateix alcalde”, ha conclòs Freixanet.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

38 escoles i llars d’infants de Barcelona obren portes durant l’estiu

Notícia següent

En estat greu una dona atacada per diversos llops al Zoo

Notícies relacionades