Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

El festival ‘Delicatessen Musiquem!’ arriba aquest cap de setmana a Lleida

Avatar photo

Lleida TV emetrà en directe quatre dels concerts, dos de dissabte i dos de diumenge

Un concert de la Coral Shalom, organitzadora del ‘Delicatessem Musiquem Lleida!’, aquest divendres a les 20 hores a la plaça de La Llotja, donarà el tret de sortida del festival, que enguany tindrà lloc entre el 2 i el 4 d’octubre. Durant el cap de setmana, tres espais de la capital del Segrià acolliran vuit concerts.

 

Així, la plaça de la Llotja, els Jardins de Santa Clara i l’interior i l’exterior de la Seu Vella seran els escenaris de les actuacions gratuïtes. Enguany, a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, per tal de controlar els aforaments, cal reservar les entrades prèviament a la web: (https://www.coralshalom.cat/darreres-noticies/reserva-online-les-entrades-del-delicatessen-musiquem-lleida/). L’esdeveniment també es podrà seguir via ‘streaming’ per la mateixa web del festival https://www.coralshalom.cat/musiquem-lleida/ i per Lleida TV, que emetrà en directe quatre concerts (dos de dissabte i dos de diumenge). La Coral Shalom ha volgut mantenir l’aposta per la música gratuïta al carrer, però en petit format.

La directora de la Coral Shalom, Carme Valls, destaca que “es tracta d’un any excepcional per les circumstàncies i hem fet una crida perquè els músics presentessin un programa suggeridor”. Així, en el certamen participaran artistes de proximitat d’arreu de l’Estat espanyol. Malgrat les dificultats per la celebració dels espectacles culturals en directe, la coral ha volgut seguir amb el seu compromís per reivindicar el poder de la música com a teràpia i com un valor associat a l’optimisme per encarar el futur.

La fórmula escollida enguany per l’organització s’ha basat en la combinació de professionals consolidats i de talent emergent, i concerts de petit format, sempre primant la qualitat.

‘Delicatessen Musiquem Lleida!’ 2020: Una tria d’actuacions diversificades

  • Coral Shalom

La Coral Shalom, organitzadora de l’esdeveniment, que normalment interpretava el concert de cloenda, enguany farà el d’inauguració. En aquesta ocasió, no estarà acompanyada per l’orquestra habitual per la impossibilitat de programar assajos massius.

 

  • Bernat Giribet

Giribet, natural d’Artesa de Segre i de només 28 anys, impartirà una masterclass sota el títol ‘El gest com a pont entre l’art visual i la composició musical’. Director de diverses corals i també director coral de l’Orfeó Lleidatà, l’any passat va ser el guanyador del VIII Premi Catalunya de Composició Coral en la categoria de Millor cançó original amb el tema ‘Unes flors que s’esfullen’, un text del poeta Joan Maragall.

  • Patricia Castro i Aurelio Viribay

Acompanyada al piano per Aurelio Viribay, la soprano Patricia Castro interpretarà temes de dones compositores. Castro, que té 25 anys, va formar part el juny de l’any passat del repartiment de solistes a l’estrena mundial de l’òpera ‘Yo, Claudio’, basada en el ‘bestseller’ de Robert Graves. Actualment, desenvolupa la seva activitat professional al Cor del Teatre de la Zarzuela de Madrid.

Especialitzat en l’acompanyament de cantants, Viribay ha actuat a la major part de països europeus i a Mèxic, el Marroc i el Japó, en llocs com el Musikverein i el Konzerthaus de Viena, Castello Sforzesco de Milà, Accademia Musicale Chigiana de Siena, Teatre Reial de Madrid, així com en les principals sales de concert i festivals espanyols. Ha estat professor de Repertori Vocal a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena i a la Universitat de Música i Arts de la Ciutat de Viena, i actualment és catedràtic a l’Escola Superior de Cant de Madrid. Ha obtingut el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid amb la tesi ‘La Cançó de Concert al Grup dels Vuit de Madrid’.

 

  • Ulrika Haller i Jordi Armengol

La soprano italiana i el pianista català interpretaran ‘Cançó Catalana/alemanya’, on repassaran peces dels alemanys Robert Schumann i Clara Wieck Schumann i dels catalans Joaquim Serra i Eduard Toldrà. 

Ulrika Haller, que des del 2004 viu i treballa a Barcelona, ha actuat com a solista al Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, la Sagrada Família, l’Auditori de Girona, a l’Auditorio Manuel de Falla de Granada i en diverses poblacions catalanes, acompanyada pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. 

Jordi Armengol, que va estudiar a L’Escolania de Montserrat i a l’Escola de Música de Barcelona, ha obtingut premis als concursos de piano de Vilafranca del Penedès, Berga, Carlet i Madrid. Actualment, és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Xavier Puig.

  • MuOM

Són una de les apostes singulars de l’edició d’enguany del Musiquem 2020 Delicatessen. Amb una actuació prevista a la Seu Vella, la seva música terapèutica ressona i potencia els espais emblemàtics. MuOM és un grup vocal que utilitza les tècniques del cant d’harmònics (cant difònic), on cadascun dels cantants produeixen dos sons alhora. Les seves cançons són pròpies i no utilitzen paraules, de forma que es creen melodies suaus i minimalistes.

  • Laura Farré

Pianista i matemàtica de Vilanova i la Geltrú, va ser nominada com ‘Rising Star’ per la BBC Music Magazine. Amb només 30 anys, ha estat seleccionada per les residències Wrcms 2017 al Canadà, BCMG: NEXT Scheme 2018/2019 al Regne Unit i Ensemble Evolution 2019 al Banff Centre, on va obtenir la beca Cyril and Elizabeth Challice Fund for Musicians.

El seu àlbum de debut ‘The French Reverie’ (2018)’ va ser possible gràcies a 208 mecenes de 28 països dels cinc continents. Durant una gira de més de 25 concerts, Farré ha presentat aquest treball a cinc països, incloent-hi ciutats com Nova York, Toronto, Chicago, Boston, Los Angeles, Montreal, San Francisco, Colorado Springs, Barcelona, Madrid, Girona, Sofia i Londres.

  • Genís Bagés

Lleidatà de 33 anys, Bagés és un baterista i artista sonor que ha  compartit escenari amb músics com Marco Mezquida, David Mengual, David Soler o Arecio Smith. Durant dos anys, va formar part de l’escena musical de Berlín. Ara, forma part de diferents projectes dins el camp del rock, el jazz i la lliure improvisació.

Al Musiquem 2020 Delicatessen presentarà ‘Infinite Scroll’, una obra inspirada en la tècnica de disseny web que permet carregar contingut sense límit. Bagés proposa un viatge, amb el qual juga amb sonoritats i textures rítmiques, acompanyat de la bateria, els instruments de percussió i diferents dispositius tecnològics. 

  • Sporadik Brass

Aquest sextet de metall, que va néixer fa 12 anys a Lleida, és l’evolució dels músics que formaven part del Lleida Brass Quintet, incorporant de forma estable la percussió al seu repertori. Actualment, els seus components són professors del Conservatori Municipal de Música de Lleida i del Conservatori Municipal de Música de Cervera (tots membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida).

Han actuat a l’estranger, on també han impartit cursos per a músics de vent-metall. Durant el 2019, el quintet va treballar al projecte Apropa Cultura, promocionat per la Generalitat de Catalunya, realitzant tallers de musicoteràpia en els quals van participar associacions que atenen persones amb diversitat funcional i afectats d’Alzheimer.

Programa d’actuacions del ‘Delicatessen Musiquem Lleida!’ 2020

Divendres 2 d’octubre

  • Coral Shalom, Plaça de la Llotja, 20.00 h

Dissabte 3 d’octubre

  • Bernat Giribet, Màster class ‘El gest com a pont entre l’art visual i la composició musical’, Jardins de Santa Clara, 10.30 h
  • Concert Dones compositores amb Patricia Castro (soprano) i Aurelio Viribay (piano), Jardins de Santa Clara, 12.30 hores
  • Concert Cançó Catalana/alemanya amb Ulrika Haller (soprano) i Jordi Armengol (piano), Jardins de Santa Clara, 18.00 h
  • Concert Cant difònic amb MuOM, Seu Vella (interior), 21.30 h

Diumenge 4 d’octubre

  • Concert de piano amb Laura Farré Rozada, Jardins de Santa Clara, 12.15 h
  • Concert percussió ‘Scroll infinit ‘ amb Genís Bagés, Jardins de Santa Clara, 17.00 h
  • Concert metall/vent amb Sporadik Brass (sextet metall), Seu Vella (interior), 19.00 h

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El 6 d’octubre s’obren les inscripcions per als cursos de natació de Torredembarra

Notícia següent

McDonald’s torna a la Rambla Nova

Notícies relacionades