Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

El Bus Turístic de Lleida inicia aquest dissabte la temporada d’estiu

Avatar photo
Circularà del 22 de juny fins al 15 de setembre amb l’itinerari habitual, que uneix els dos turons patrimonials de la ciutat, el de la Seu Vella i el de Gardeny
bus turistic lleida

Turisme de Lleida inicia aquest cap de setmana la nova campanya del Bus Turístic de l’estiu, que circularà del dissabte 22 de juny fins al 15 de setembre. Turisme de Lleida i Autobusos de Lleida posen en marxa el bus, amb horaris ampliats a l’estiu, ja que circula de dimarts a diumenge. Per gaudir de la ciutat de nit, ofereix també l’horari nocturn, amb servei diari a les 21 h i els divendres i els dissabtes, també a les 22 h. El recorregut comença a la parada de Paeria i té una durada d’una hora. El dia 24 festivitat de Sant Joan, hi haurà servei de bus, i el divendres dia 28 a la tarda no hi haurà servei.

La línia que uneix els dos turons patrimonials de la ciutat, el de la Seu Vella i el de Gardeny, facilita la visita al Castell dels Templers de Gardeny, al qual es pot accedir amb el bitllet del bus durant els matins. El bus, que és un vehicle descobert d’una sola planta amb capacitat per a 44 persones, porta incorporat un sistema d’àudio amb quatre idiomes perquè els viatgers puguin escoltar durant el recorregut les principals referències de la ciutat. L’àudio, que incorpora música d’Enric Granados, és en català, castellà, anglès i francès. El preu dels auriculars és de 50 cèntims, i es compren al mateix bus. El preu del tiquet de bus és d’1,20 euros. És a dir, és el mateix que el bitllet senzill del transport urbà i es poden utilitzar les targetes integrades(T-Nostra, T-Estudiant, T-Temps ATM i Emocity).

Els horaris són: 10 h, 11 h i 12 h als matins i 18 h, 19 h, 20 h i 21 h a les tardes. Els divendres i dissabtes s’afegeix el de les 22 h.

Es tracta d’un servei consolidat, que Turisme de Lleida ofereix juntament amb Autobusos de Lleida tant al visitant que rep la ciutat com al resident que vol conèixer la ciutat d’una forma diferent i descobrir els atractius patrimonials durant la visita panoràmica.

Dades d’usuaris

Referent a les dades de l’any passat, el total de viatgers va ser de 9.838. El mes d’agost va ser el de més afluència de viatgers amb 2.542 usuaris, seguit del mes de juliol amb 1664 usuaris.

1.464 usuaris van utilitzar el bus turístic per visitar el Castell dels Templers de Gardeny, una proposta que es consolida com una activitat turística molt atractiva que permet gaudir de la ruta amb el bus i visitar el patrimoni templer.

Pel que fa a la temporada de primavera d’aquest any, el bus ha transportat 2.052 passatgers des de la seva posada en marxa al mes d’abril, circulant els caps de setmana i festius.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen − one =

Notícia anterior
granollers

Adequació del paviment de diversos carrers de Granollers

Notícia següent
comissio_seguretat

Es constitueix la Comissió sectorial de seguretat del Catllar

Notícies relacionades