Conveni de Creu Roja i Fruits de Ponent per ajudar a persones desfavorides

Productes que que arriben a través del Fons d'Ajuda Europea

Creu Roja Lleida ha signat aquest divendres al matí un conveni de col·laboració amb l’empresa Fruits de Ponent d’Alcarràs (Segrià) perquè es faci càrrec de l’emmagatzematge dels aliments que arriben a través del Fons d’Ajuda Europea per a les persones més desafavorides. Els productes rebuts són de conservació a temperatura ambient i amb necessitat d’ubicació en prestatgeries. A partir del 5 de juny les entitats encarregades de distribuir els aliments podran demanar les comandes.
El personal de Creu Roja prepararà els lots dels aliments que es distribuiran de manera gratuïta entre les persones més desafavorides a través de les OAR (organitzacions acollides de repartiment), que a Ponent són 27. Entre aquestes hi ha Caritas de Tàrrega i Solsona, Consells comarcals de la Noguera, Garrigues, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Segarra, Urgell i Solsonès i alguns ajuntaments de municipis de la província.

Per persones desafavorides s’entén que són individus, famílies, llars o grups que es troben en situació de pobresa econòmica, així com les persones sense llar i altres persones en situació d’especial vulnerabilitat social. Aquesta circumstància es determina mitjançant un informe dels serveis socials públics o per treballadors socials o professionals d’entitats especialitzades.

El Fons d’Ajuda Europea és un programa que té com a objectiu promoure la cohesió social, reforçar la inclusió social i per tant, contribuir a eradicar la pobresa a la UE.