Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera

Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

Una dotzena de joves d’arreu de Catalunya participen fins al 16 d’agost al camp de treball ‘Bultra’20’, que es fa a Balaguer sota l’organització de Joventut i Ascalfó.

Es tracta d’un dels 35 camps que coordina la Direcció General de Joventut i que ofereixen més de 600 places arreu del país per a joves de 14 a 29 anys.

El camp de Balaguer està dedicat al desenvolupament de tasques al camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha visitat aquest matí els joves participants per agrair-los la tasca que estan fent, una tasca que, segons ha explicat el mateix paer, consisteix, sobretot, en eliminar la vegetació al·lòctona, la no pròpia de la zona, per afavorir que les espècies autòctones es puguin desenvolupar millor. El paer també ha destacat que habitualment aquest era un camp internacional però aquest any, diu, només s’ha pogut comptar amb joves de Catalunya a causa de les restriccions de moviment pel coronavirus.

Les tasques pretenen desbrossar completament aquest recorregut per habilitar-lo com a un espai de passeig i esport per a la ciutadania en general.

L’activitat, però, no es limita només a aquesta feina sinó que inclou entreteniment de tarda i vespre, amb Workshops, jocs d’orientació i experiències d’integració amb jovent de Balaguer. També hi ha previstes visites turístiques per descobrir el patrimoni de la ciutat i dues visites a Vilanova de la Sal i a Sant Llorenç de Montgai.