Les entitats i la responsabilitat de la ciutadania, claus en l’èxit de la Festa Major de VNG

L'alcaldessa de la ciutat i la regidora de Cultura valoren la feina transversal entre el teixit associatiu i l'administració

Olga Arnau i Adelaida Moya han fet balanç de la Festa Major de 2020. AJUNTAMENT DE VILANOVA

La Festa Major de Vilanova i la Geltrú continua a l’abast de tothom fins al 13 de setembre al Centre d’Art Contemporani La Sala a través de l’exposició ‘Encomana’t de festa’. Una mostra que ja ha estat visitada per unes 3000 persones, des de la seva obertura dissabte 1 d’agost.

També han estat més de 3.300 persones les que han seguit els actes programats per celebrar la Festa Major de 2020. “Una Festa Major d’un caràcter molt especial” tal i com ha expressat l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau en la compareixença per valorar la celebració de la Festa Major d’estiu de Vilanova i la Geltrú, celebrada aquest divendres al matí.

Olga Arnau ha posat l’accent en “la gran responsabilitat i seguiment de la ciutadania en tots els actes que s’han organitzat” i ha destacat “l’assistència esglaonada i sense incidències” que ha permès que “tots els actes es desenvolupessin amb total normalitat i tranquil·litat i mantenir totes les mesures de seguretat necessàries per poder-los celebrar”.

Així mateix, l’alcaldessa de la ciutat ha fet extensiu l’agraïment i reconeixement a tots els serveis de prevenció i protecció de la ciutat que prèviament, durant la preparació de la programació ja havien determinat els espais on poder desenvolupar la celebració dels actes de la Festa Major i la limitació d’aforament necessària.

Un cop finalitzada l’edició 2020 de la festa gran de la capital del Garraf, l’alcaldessa Arnau ha afirmat sentir-se “part d’una comunitat molt responsable i molt activa. Cal agrair a tota la ciutadania la col·laboració i responsabilitat i el fet d’entendre que estem vivint una pandèmia i en la qual cal seguir les mesures que sempre diem: higiene de mans, distància i mascareta”.

Olga Arnau ha finalitzat la seva intervenció per fer balanç d’aquesta edició excepcional de la festa, “demanant als pabordes de 2021 que organitzin, preparin i treballin la propera festa, que esperem poder celebrar amb totes les condicions i d’una manera realment normal”.

De la mateixa manera s’ha expressat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de VNG, Adelaida Moya qui ha fet esment a “les condicions complicades que tothom ha respectat i mantingut”. Adelaida Moya ha manifestat també l’agraïment a les persones assistents i per la comprensió per la limitació d’aforaments.

“Hi havia dues opcions: o no fer res o fer-ho amb aforament limitat. Vam optar per l’aforament limitat i vull agrair la comprensió de les persones que es van quedar sense entrar en algun dels actes perquè s’havien exhaurit les entrades a causa d’aquesta limitació d’aforament”.

La implicació de les entitats també ha estat un element clau en l’èxit de la festa. Tal i com ha destacat la regidora de Cultura “enguany han assumit que havíem de fer-ho entre tots. Hi ha posat el cor i l’ànima i hem aconseguit treballar en equip d’una manera molt fàcil malgrat les circumstàncies. Aquesta és una experiència que ens emportem i de ben segur podrem aplicar en el futur”.

Sobre l’essència i el sentit d’aquesta Festa Major, Adelaida Moya ha manifestat que “ha estat una celebració molt emotiva i plena de simbolisme i en podem estar satisfets de com la ciutat ha estat capaç de reinventar la Festa Major i de no deixar de celebrar-la. Ens ha servit una mica a tots per pujar els ànims, ha estat un moment de retrobament que en aquestes circumstàncies també va bé”.

Més de 6.000 assistents en el conjunt d’actes organitzats

Des de la Regidoria de Cultura s’ha comptabilitzat més de 6.000 persones que han participat o assistit en alguns dels actes programats en la Festa Major d’enguany.

Des del dissabte 1 d’agost fins a aquest dijous 6 d’agost, l’exposició ‘Encomana’t de Festa’, que acull el Centre d’Art Contemporani La Sala ha estat visitada per unes 3.000 persones. Així mateix, el nombre d’assistents als diferents actes programats a l’Auditori Eduard Toldrà, la plaça del Port i l’església de Sant Antoni s’ha situat per sobre dels 3.300 assistents.

En relació a l’alta participació del públic en els diferents actes, la regidora Moya ha parlat “d’èxit d’assistència. N’estem molt contents i tant de bo haguéssim pogut abraçar un públic més nombrós si les condicions ho haguessin permès”.

Finalment el capítol d’agraïments ha destacat el seguiment i emissió en directe i diferit dels actes de Festa Major realitzat per Canal Blau “que ha permès fer arribar la Festa Major a casa de tots els vilanovins i vilanovines”.