Vilanova i la Geltrú recull 90 receptes de la seva cuina tradicional

L'objectiu d'aquesta publicació és impulsar els plats locals i els productes de temporada, dins de la promoció turística de la ciutat com a destinació gastronòmica

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament ha publicat la guia d’experiències gastronòmiques que recull 90 receptes tradicionals de Vilanova i la Geltrú. L’objectiu d’aquesta publicació és impulsar els plats locals i els productes de temporada, dins de la promoció turística de la ciutat com a destinació gastronòmica.

 

El regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina, ha destacat que es tracta “de fer valdre el patrimoni gastronòmic que tenim a Vilanova i la Geltrú i d’impulsar noves campanyes de promoció”. Medina aposta per “anar incorporant aquests plats tradicionals a les cartes dels restaurants de la ciutat”.

 

La guia inclou des de plats tradicionals com l’all cremat i el xató, fins a propostes menys conegudes com la tonyina vermella escabetxada o els calamars farcits de rap i gamba blanca. La publicació està estructurada segons les estacions de l’any i també inclou un calendari de cites gastronòmiques, esdeveniments i un llistat de productes de temporada.

 

El president del gremi d’Hostaleria de VNG, Jordi Gasol, creu que la guia “és una eina fantàstica, que ens ajudarà a donar a conèixer i promoure els productes i receptes locals”. Gasol posa èmfasi en el fet que “estem parlant de producte fresc” i es mostra convençut que hi haurà una resposta positiva per part dels establiments locals.

 

La guia es presentarà al sector del comerç i la restauració dijous, en el marc de la Nit del Turisme i el Comerç, la cita anual de l’àmbit comercial i turístic de la ciutat, que reconeix establiments i negocis per la seva trajectòria.