Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Banyoles ampliarà amb 33 places l’escola bressol municipal La Balca

Avatar photo

L’Ajuntament ha sol·licitat al departament d’Educació poder construir 13 noves places d’I1 i 20, d’I2

L’Ajuntament de Banyoles ampliarà amb 33 noves places l’escola bressol municipal La Balca.  El consistori ja ha iniciat els tràmits amb el departament d’Educació de la Generalitat per tal  de poder construir una nova unitat d’I1, amb 13 noves places, i una nova unitat d’I2, amb 20  noves places.

La proposta de projecte presentada al Departament d’Educació contempla una ampliació de  l’edifici i alhora una remodelació interior. Per una banda, la proposta d’ampliació de l’edifici  preveu afegir una aula més a la part de l’entrada principal, donant continuïtat al porxo i a  l’edifici actual, i també afegir un volum a continuació de la cuina actual i fins al final de l’edifici.  Per altra banda, es proposa una adequació interior de la zona de les actuals aules de nadons i  polivalent per ubicar-hi un espai de canviadors com a la resta d’aules de l’escola.

D’aquesta manera, l’edifici s’estiraria conservant el volum i mantenint la línia estètica i  funcional de l’actual. L’objectiu és que, una vegada acabades les obres, La Balca compti amb  set aules amb sortida directa al jardí, lluminositat i amplitud i comunicades entre elles per la  part interior i pel passadís, mantenint el projecte educatiu i funcional del centre.

L’alcalde Miquel Noguer ha explicat que “després d’haver-ne parlat amb la comunitat  educativa del centre, la previsió és que aquesta mateixa setmana finalitzi la redacció del  projecte i poder iniciar les obres com més aviat millor, una vegada licitat el projecte” i ha afegit  que “aquest increment millorarà el nombre de places d’escola bressol a la ciutat”. La regidora  d’Educació Ester Busquets ha destacat que “amb l’ampliació no canviarà la fisonomia de La  Balca, sinó que es mantindrà la mateixa estructura que fins ara i totes les aules tindran accés  directe al jardí, com fins ara”.

Actualment, l’escola bressol La Balca compta amb 74 places ( 8 de I0, 26 de I1 i 40 de I2) amb  l’ampliació el centre passarà a tenir 107 places i se’n crearan 13 de noves d’I1, amb un total de 39 places d’I1, i 20 noves d’I2, amb un total de 60 places. L’increment de places es posarà  en funcionament en el moment que ho autoritzi el Departament d’Educació, una vegada  finalitzades les obres durant el curs 2023-2024.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

PSC Reus afegeix Anabel Martínez, Manel Muñoz i Pilar López a la llista electoral

Notícia següent

Vilanova i la Geltrú recull 90 receptes de la seva cuina tradicional

Notícies relacionades