Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

En marxa el desmantellament de les torres de mitja tensió a l’entrada de les Roquetes

Avatar photo

Aquesta era una demanda històrica de les Roquetes que permetrà millorar el paisatge urbà i l’entorn on es troben

Aquesta setmana s’estan desmantellant les tres torres elèctriques de mitjà tensió que es troben a l’entrada de les Roquetes, des de la torre ubicada al costat del pavelló fins a la torre dal carrer d’Albert Ferrer i Soler, i que va en paral·lel al torrent de la Terrosa. Amb anterioritat i com a pas previ, el mes de maig de 2022 ja es van fer les obres de soterrament de la línia aèria de mitja tensió en aquest tram.

L’actuació, contemplada en el pla director de l’enllumenat públic, forma part del projecte de modificació de les obres d’urbanització incloses en el pla parcial del sector del Mercat-Parc Central i aniran a càrrec d’Endesa. 

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, s’ha mostrat satisfeta perquè finalment s’hagi donat resposta a aquest demanda i per haver aconseguit “una fita històrica que feia molts anys que reivindicàvem i això ens donarà pas a adequar molt més aquesta zona perquè la gaudeixin les persones”. 

L’actuació de desmantellament de les torres elèctriques permetrà eliminar la contaminació visual de la zona, millorar el paisatge urbà, l’accessibilitat i la mobilitat. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que l’entrada de les Roquetes està en contínua millora i ara es podran tirar endavant altres projectes que les torres impedien. “Ens permetrà també poder fer el cobriment de la riera i tenir una connexió directa entre els equipaments esportius i la ciutadania que viu a l’altre costat de la riera”, ha afegit Abigail Garrido.

Així mateix, l’executiu local té previst construir a l’altre costat dels jardins Rafael Alberti un nou pluvial i una nova zona d’aparcament, enjardinat amb una seixantena de places d’estacionament.

La primera fase de la supressió d’aquesta línia de MT, va finalitzar el juny de l’any passat, quan es van obrir rases per fer el soterrament de la línia, amb la instal·lació dels conductes i el nou cablejat elèctric de mitja tensió que substituirà el de les torres que es trauran. Aquesta darrera fase, amb una durada prevista d’una setmana i tres dies d’execució dels treballs de desmantellament, ha consistit primer en el descàrrec de la línia de mitja tensió aèria existent i la connexió de la nova xarxa soterrada, per després desmantellar i retirar definitivament les tres torres de mitja tensió.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Judith Pallarés encapçala la candidatura nacional d’ACCIÓ

Notícia següent

‘Art en femení’ proposa al jovent mirar l’art amb perspectiva de gènere

Notícies relacionades