Sant Pere de Ribes recull les principals actuacions d’aquesta legislatura en un llibret digital

Avatar photo

“Sant Pere de Ribes, un municipi per a les persones (2019-2023)” aplega el més destacat del 80% de les accions de mandat executades

Amb un títol que vol representar l’essència de l’acció de govern, “Sant Pere de Ribes, per a les persones (2019-2023)”, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha presentat un document que recull els principals projectes i actuacions més significatives que ha portat a terme el seu govern aquesta legislatura. Són 48 pàgines amb fotografies i un centener de temes presentats seguint l’ordre dels 4 eixos estratègics principals del pla d’actuació municipal: millorar els teus drets, millorar la feina i noves oportunitats; un poble per viure i gaudir; i el poble del futur.

L’alcaldessa ha repassat aquests quatre anys, dos d’ells marcats especialment per la pandèmia de la Covid-19: “ens ha fet reprioritzar i canviar també alguns dels projectes que teníem, però com a govern estem contents d’haver arribat a aquest final de mandat amb més del 80% de totes les propostes complides”. En aquest sentit, Abigail Garrido ha detallat algunes d’aquestes propostes que s’han posat en marxa, “obrint portes, rehabilitant i posant al dia, en el segle XXI, molts equipaments del municipi”. “Els equipaments, els carrers, les places representen espais de cohesió social i, per tant, hem estat treballant intensament en més de 14 equipaments i hem vist com han canviat la seva vida, com és el cas del Castell de Ribes, l’ermita de Sant Pau, el teatre de les Roquetes, la biblioteca o el SEFED, i d’altres que aniran canviant perquè hem pogut obtenir també fons europeus per accelerar aquests canvis”, ha reconegut. 

 

També ha destacat la tasca realitzada en matèria d’habitatge creant 269 nous Habitatges de Protecció Oficial en règim de lloguer assequible, que “hem estat capaços d’impulsar conjuntament amb la Generalitat i les fundacions del Tercer Sector”. Aquest i altres temes, segons l’alcaldessa, “han fet que hi hagi un abans i un després en el nostre municipi”. “És una marxa que tenim posada a velocitat de creuer i és important continuar per transformar el municipi”, ha reafirmat.

L’alcaldessa ha recordat que també s’està treballant en temes de sostenibilitat, des del punt de vista de l’energia, “però també amb la recuperació de camins i aprofitant el nostre paisatge mitjançant un pla de camins per recuperar aquests espais naturals”. “Malgrat que la pandèmia no ha facilitat poder acabar tot el que ens hagués agradat, tenim moltes coses en marxa que veuran la llum en els propers anys”, com poden ser la remodelació de la plaça Llobregat de les Roquetes o el casc antic de Ribes –la plaça de la Vila, la plaça de la Font i el carrer Major-, tal com es va anunciar aquesta setmana conjuntament amb la Diputació de Barcelona. Abigail Garrido ha insistit en el treball fet, però “sempre en vull més i millor i continuem treballant per posicionar el municipi en aquest segle XXI en tots els nivells”, ha ressaltat.

 

El document es pot consultar en línia al web municipal i a la plataforma Slideshare, i també s’hi pot accedir a través de les xarxes socials de l’ajuntament.

D’aquesta manera s’ha volgut fer el que es coneix com a “passa comptes”, com a exercici de transparència que resumeix les principals actuacions portades a terme del pla d’actuació municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’ultimen les obres per completar l’eix entre Ribes i les Roquetes

Notícia següent

Una desena d’equipaments de Parets participen en la 8a edició del projecte ‘Marató RE-M de l’Energia’

Notícies relacionades