Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

S’ultimen les obres per completar l’eix entre Ribes i les Roquetes

Avatar photo

L’actuació completa l’eix que uneix els nuclis de Ribes i les Roquetes i permetrà que tant vianants com ciclistes puguin circular per aquest carril amb condicions de seguretat idònies

Les obres de construcció del nou itinerari de vianants i carril bici des de la rotonda de la C-32 a l’accés de Puigmoltó per la carretera BV-2113 estan finalitzant. Està previst que entri en funcionament el mes de maig. L’actuació completa l’eix que uneix els nuclis de Ribes i les Roquetes i permetrà que tant vianants com ciclistes puguin circular per aquest carril amb condicions de seguretat idònies per al seu ús. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; el coordinador en matèria d’Infraestructures de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo, i el regidor d’Urbanisme, Fran Perona, han visitat aquest divendres les obres d’aquest nou carril.

 

L’alcaldessa ha destacat que aquest nou carril “significarà un canvi substancial en la mobilitat de les persones del municipi, però també de persones que ens visitin i que vulguin fer servir aquest tipus de mobilitat”. També ha recordat que facilitarà el desplaçament “de manera segura i sostenible” de molts treballadors i treballadores de l’hospital de Sant Camil. “Cada vegada més hi ha més gent que camina al nostre municipi i aquest serà també un itinerari pensat per a aquesta activitat”.

 

A més, “portarà també que Ribes i les Roquetes es relacionin, que és una de les línies de treball que tenim. Per tant, permetrà que puguem descobrir-nos mútuament i poder visitar el Castell de Ribes, l’ermita de Sant Pau o el nucli antic de Ribes o anar al mercat de les Roquetes o a la zona de l’avinguda de Catalunya”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha agraït a la Diputació de Barcelona l’impuls que ha donat perquè aquesta nova infraestructura pugui estar enllestida el pròxim mes de maig.

 

Abigail Garrido ha insistit en la importància d’haver començat la renovació d’aquest tram amb “l’ampliació del pont que connecta el passeig de Circumval·lació, després el segon tram sota l’autopista, i aquesta seria l’última fase”. L’alcaldessa ha anunciat que s’està treballant també en els estudis previs del que serà la connexió amb aquest mateix tipus de via l’eix de Ribes amb Sitges a través de Vallpineda i Santa Bàrbara; i un segon eix que connectaria amb Sitges a partir de la Rambla del Garraf passant per Rocamar.

 

El coordinador en matèria d’Infraestructures de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo, ha comentat la importància de “la mobilitat de proximitat”. “Aquest itinerari uneix dos nuclis, en una distància de 3 quilòmetres, que és una distància perfecta perquè la gent pugui fer caminant o en bicicleta”. Per tant, “davant un trànsit d’11.000 vehicles que té aquesta carretera, esperem contribuir a la descarbonització, que seria traslladar l’usuari del vehicle motor a la bicicleta o a peu”.

 

En aquest sentit, Vicenç Izquierdo ha explicat que això respon a “tota aquesta línia de treball de la Diputació: fins ara a les carreteres l’element principal era el vehicle motor, i ara intentem amb aquest tipus d’actuacions situar la persona dins la infraestructura”. “Estem intentant que aquest carril reuneixi totes les polítiques d’humanització, de naturalització que se segueixen des de la Diputació de Barcelona, atès que és un recorregut que té avantatges de salut, turístics, de no contaminació. És el futur de les carreteres locals”, ha conclòs.

 

Descripció

El traçat del nou itinerari és connector dels dos trams extrems existents i anirà adossat a la carretera BV-2113, entre l’accés nord de Puigmoltó i la rotonda que serveix de nus d’accés a la C-32, sempre pel costat de ponent.

 

Té un carril per a vianants de dos metres d’amplada i un altre per a ciclistes de dos metres i mig d’amplada, amb més d’1 km de longitud. Ambdós es troben segregats de la carretera amb una barrera de contenció mixta de fusta i acer, i un parterre que separarà els vianants dels ciclistes. També s’instal·larà l’enllumenament solar. El pressupost ha estat de més d’1,4 milions d’euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ERC farà un pla de xoc per posar al dia les escoles públiques de Sabadell

Notícia següent

Sant Pere de Ribes recull les principals actuacions d’aquesta legislatura en un llibret digital

Notícies relacionades