La majoria de vehicles respecta la velocitat permesa a les vies urbanes de Sant Pere de Ribes

La Policia Local efectua controls de velocitat amb l’objectiu de verificar el grau de compliment dels canvis en el Reglament General de Circulació, vigents des del mes de maig passat

La Policia Local ha denunciat 279 vehicles per excedir els nous límits de velocitat permesa en vies urbanes, d’un total de gairebé 9.000 observats en la campanya de control de velocitat que està duent a terme en algunes vies del municipi. Aquesta xifra representa poc més del 4,5% de tots els vehicles, si bé el percentatge varia segons les vies. El cos policial ha efectuat els controls durant alguns dies de setembre i té previst dur-ne a terme de nous properament en diferents indrets del municipi, al marge dels organitzats periòdicament de forma coordinada pel Servei Català de Trànsit.

En termes generals, es constata que la reducció de la velocitat mitja s’adequa força a la recent modificació del Reglament General de Circulació. De fet, l’objectiu principal d’aquesta campanya és, principalment, verificar el grau de compliment en relació amb els nous límits de velocitat a què es pot circular per vies urbanes.

L’adequació als nous límits, per carrers

La velocitat mitja a Sant Pere de Ribes se situa per sota dels nous límits a la Rambla del Garraf (on la mitja se situa en 49 kms/hora, gairebé fregant els 50 kms/hora fixats en aquesta via), i el carrer Major (25 kms/hora) i el carrer del Carç (29 kms/hora), en tots dos casos amb un límit establert de 30 kms/hora. El carrer Major, una de les vies que genera queixes veïnals per la percepció de risc derivat de la velocitat, ha registrat una velocitat mitja sensiblement menor al que marquen els límits i només s’hi ha denunciat 6 vehicles, dels 340 controlats, és a dir, un 1,76% del total. En canvi, només se supera la velocitat permesa de 30 kms/hora al carrer de Canyelles i l’avinguda de Montseny (34 kms/hora, en tots dos casos) i a l’avinguda de les Roquetes (33 kms/hora).

Des del mes de maig, i en virtut de les modificacions introduïdes en el Reglament General de Circulació, les velocitats màximes en vies urbanes han quedat establertes, llevat d’acord i senyalització en contra, en els 30 kms/hora en les vies d’un únic carril per sentit de circulació; els 50 kms/hora en les vies de dos o més carrils per sentit de circulació, i els 20 kms/hora en les vies de plataforma única i de caràcter residencial. Tot i el caràcter avaluador de la campanya, els vehicles que excedeixen de forma notòria el límit corresponent han estat denunciats, tot i que s’ha establert un marge de tolerància sensiblement major al que habitualment es fa servir i molt per sobre dels marges d’error establerts per norma i per jurisprudència.