L’alcaldessa Olga Arnau celebra la proposta de Salut

La flexibilització, amb garanties de prevenció i seguretat, del canvi de fase entre zones d'una mateixa regió sanitària obeeix a les diferents realitats territorials

Imatge de l'alcaldessa, Olga Arnau (ERC), i les regidores Blanca Albà (JxCat) i Marta Jofra (CUP). Foto: Aj. VNG

Les alcaldesses i alcaldes de les ciutats que conformen les tres regions sanitàries Metropolitana Sud i Nord, i Barcelona, han mantingut una reunió avui amb la Conselleria de Salut durant la qual la Generalitat ha comunicat la decisió de traslladar al Ministeri de Sanitat la demanda per flexibilitzar el pas a Zona 1 de tres subzones. Aquesta demanda, expressada ja des de feia dies per l’alcaldessa, Olga Arnau, i compartida per altres alcaldes de la segona corona metropolitana, permetrà, si finalment s’aprova, que Vilanova i la Geltrú, com la resta de municipis del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Montseny, entrin en la fase 1 del desconfinament a partir d’aquest dilluns 18 de maig.

La informació ha estat molt ben rebuda pels representants del món local, segons l’alcaldessa, Olga Arnau. Des de la Conselleria s’ha traslladat que, en cas de poder fer el canvi fase, serà “de forma gradual i seguint les dades epidemiològiques i de seguretat per poder donar resposta davant un possible rebrot”, ha explicat l’alcaldessa.

L’acceptació de la sol·licitud per part del govern de l’Estat comportaria la flexibilització parcial de l’actual divisió de les regions sanitàries metropolitanes Sud i Nord. Per a l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, “això ens permetrà fer especificacions diferents en el moment de la desescalada”. Olga Arnau espera i veu factible que la resposta de Ministeri sigui positiva: “esperem que, com s’ha pogut fer en altres províncies i territoris de l’Estat, ens diguin que sí i que això ens permeti avançar adequadament, sense perdre de vista que estem en estat d’alarma i en risc de contagi. D’aquesta manera, però, podrem començar a recuperar la normalitat de mica en mica en aquests territoris”.