Sanitat admet l’augment del 30% de contagis de coronavirus en menors

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, reconeix que alguns hospitals han detectat un augment dels casos de coronavirus en menors de 10 anys, però ha demanat prudència a l’hora de valorar aquestes dades.

En roda de premsa, el doctor Simón ha indicat que, malgrat la notificació dels hospitals, el Ministeri de Sanitat encara no ha detectat una «diferència significativa» i ha explicat que en totes les xifres es donen sempre oscil·lacions.

«Sí que pot haver-hi un petit augment que haurà de valorar-se amb molta cura» perquè les xifres brutes no criden molt l’atenció, però percentualment sí que es poden observar diferències, ja que si ara hi ha una xifra menor de casos i molta menys transmissió en persones majors, el percentatge de nens serà major.

Una altra possibilitat que ha apuntat aquest expert és que els nens que fins ara tenien quadres lleus a penes es diagnosticaven, perquè Espanya es trobava en una fase àlgida de l’epidèmia i era necessari seleccionar els casos, mentre que ara s’estan detectant més.

«Ho estem valorant tot», ha assegurat Simón, que ha reconegut que «aquestes oscil·lacions preocupen i cal valorar-les amb molta cura».

Ha recordat que aquest increment en els casos de contagis en nens s’hauria d’haver observat ja fa gairebé una setmana perquè des que es va iniciar l’obertura per als passejos dels nens, fins que s’observen els contagis han de passar entre 10 i 15 dies.

«Haurem d’anar amb compte a l’hora de valorar-ho», ha dit Simón, que ha opinat «amb molta prudència» que es poden deure a les oscil·lacions habituals de xifres.