La Festa de la Poesia a Sitges se suspèn

La celebració de la Festa de la Poesia 2020, que se celebrava del 3 al 5 de juliol, s’ha cancel·lat a causa de la Covid-19

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la festa de la Poesia de Sitges. Cedida

La Festa de la Poesia 2020 havia de celebrar-se del 3 al 5 de juliol però davant l’actual situació de la pandèmia, els organitzadors Joan Duran i Cèlia Sànchez-Mústich, conjuntament amb la regidoria de Cultura,han pres la decisió de suspendre l’homenatge als poetes, amb la voluntat que l’any vinent es faci realitat. Els directors han renunciat a fer una “festa a mitges”, ja que volen que tots els poetes convidats comparteixin l’experiència com ha estat sempre, sense reduir-ne la màgia. Malgrat la cancel·lació, l’organització de la Festa de la Poesia ha anunciat que no deixaran passar l’any sense fer alguna activitat o sorpresa, al·legòrica de la Festa, ja que els directors consideren que la poesia és també un servei essencial, i ho serà potser encara més a partir d’ara.

La Festa de la Poesia manté cada any l’esperit i essència dels seus inicis, l’any 2007, per retre un homenatge col·lectiu i alhora personalitzat a set poetes amb trajectòries valuoses  Al llarg dels anys, una vuitantena de poetes han estat homenatjats en aquest esdeveniment únic a Catalunya. Tots els actes es conceben i s’elaboren a partir de la personalitat i l’obra dels poetes convidats, i això converteix la festa en una celebració singular i destacada dins el panorama de festivals literaris que se celebren al país.

Aquest 2020 i per primera vegada deixa de celebrar-se aquest esdeveniment poètic que ja arribava a la seva catorzena edició, i que ja comptava amb els set poetes convidats i diferents artistes.

La Festa de la Poesia, ideada i dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, està organitzada per l’Ajuntament de Sitges i, compta, entre d’altres, amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro i de la Institució de les Lletres Catalanes. A més, rep el suport de diverses empreses sitgetanes i les complicitats i aportacions d’entitats del món associatiu sitgetà, o persones a títol individual, que es converteixen en mecenes de la Festa.