Cubelles posa en marxa les obres dels habitatges de lloguer social

Els 124 pisos de lloguer social estan adreçats principalment a joves, persones grans i famílies monoparentals i monomarentals

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Les màquines han començat a treballar ja al solar situat a l’avinguda Onze de Setembre, entre els carrers Clot del Basso i Rovira i Virgili, l’espai que acollirà els 124 pisos de lloguer social impulsats per l’Ajuntament en col·laboració amb la Fundació SALAS. La previsió és que les obres, que s’executaran en una única fase, tinguin una durada d’entre 18 i 24 mesos, pel que els habitatges podrien estar disponibles l’últim semestre del 2025.

Durant una visita d’obres aquest dijous, l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha explicat que “és una molt bona notícia per a la nostra població i estem molt satisfetes de veure les obres en marxa. La construcció d’aquests pisos de lloguer social ha estat un repte que ens vam marcar per tal d’evitar que les famílies, els joves i la gent gran de Cubelles haguessin de marxar a viure a l’interior a causa dels preus i de la manca d’habitatges al municipi. Veure que ja és una realitat és una gran satisfacció”.

 

La promoció –la primera de protecció oficial en règim de lloguer que tindrà Cubelles- comptarà amb 124 habitatges d’entre 1 i 3 dormitoris, tots ells amb plaça d’aparcament i la qualificació energètica més alta i sostenible, l’A. El cost dels pisos variarà entre els 260 i 500€ de lloguer mensual, en funció del nombre d’habitacions, més les despeses comunitàries. Tot i que el gruix dels habitatges s’adrecen a joves, gent gran i famílies monomarentals i monoparentals, un 4% dels immobles de 2 habitacions es destinaran a persones amb diversitat funcional.

La regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo, ha explicat que l’Ajuntament ha fet un esforç important per reduir el preu dels lloguers dels futurs habitatges. Corvillo ha afirmat que “les famílies cubellenques destinen, de mitjana, una 60 per cent de la renda familiar al lloguer o la hipoteca, una càrrega que asfixia a les famílies. Si hi afegim el fet que hi ha poca oferta d’habitatge de lloguer, el resultat és que una part considerable de la ciutadania té problemes per accedir a l’habitatge i desenvolupar a Cubelles els seus projectes de vida”. Corvillo ha afegit que “la construcció d’aquests pisos suposarà un canvi important per a moltes persones i també per al conjunt del municipi”.

Per la seva banda, Clara Muñoz, directora de promoció d’habitatge social i secretaria de la Fundació Salas, l’entitat que s’encarrega de la promoció dels edificis, ha explicat que “aquest edifici és el primer projecte que la fundació fa a Cubelles gràcies a la col·laboració públic-privada amb l’ajuntament i al finançament dels fons europeus de recuperació Next Generation. L’objectiu és aconseguir posar al mercat 124 habitatges de lloguer assequible pensats perquè tothom hi pugui tenir accés, tot i que prioritzarem alguns col·lectius, com la gent jove i la gent gran”.

La Fundació SALAS és l’encarregada de la promoció dels habitatges de l’edifici Cubelles, dels quals en gestionarà el lloguer la Fundació Nou Lloc. Ambdues fundacions estan certificades com a promotores socials i són membres de la Coordinadora de Fundacions d’habitatge social de Catalunya (COHABITAC).

MODEL DE COL·LABORACIÓ: LA CLAU

La promoció Cubelles es durà a terme gràcies a un model de col·laboració público-privada entre la Fundació SALAS, la Fundació Nou Lloc i l’Ajuntament de Cubelles, mitjançant la cessió del dret de superfície sobre un sòl municipal per un termini de 75 anys. Transcorregut aquest termini, l’edifici revertirà a l’Ajuntament de Cubelles.

ELS HABITATGES

124 habitatges distribuïts en 4 blocs aïllats amb zona comunitària que fan cantonada amb l’avinguda Onze de Setembre, el carrer Clot del Basso i el carrer Rovira i Virgili.

Aquesta promoció compta amb pisos d’1, 2 i 3 dormitoris, amb 1 o 2 banys i tots ells amb terrassa o balcó.

La promoció disposarà d’una qualificació energètica AA per emissions de CO₂ i per despesa energètica. Entre altres característiques, Cubelles comptarà amb un sistema d’aerotèrmia per a la producció d’Aigua Calenta Sanitària (ACS) i climatització (aire fred i calent).

Els habitatges, que disposaran d’una superfície total útil d’entre 42,57m2 i 77,6m2, comptaran amb places d’aparcament incloses en els preus dels lloguers

COM OPTAR-HI?

Les persones interessades en optar als pisos de lloguer han d’estar inscrites al

Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya, que gestiona l’Oficina Comarcal d’Habitatge.

Per fer-ho, cal demanar hora a l’Oficina Comarcal d’Habitatge. Es pot fer telefònicament (en horari de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 h), trucant al 938100400 i marcant #  i l’extensió 1141 (Eva), o a través dels enllaços:

Cita per a l’oficina de l’OPIC a Cubelles

Cita per a l’oficina del Consell Comarcal a Vilanova i la Geltrú