Cinc platges de Sitges són reconegudes amb la bandera blava

  Les platges de la Marina d’Aiguadolç, la Barra, la Ribera, Les Botigues i Sant Sebastià han rebut la distinció

  Imatge d'una bandera blava. Foto: Cedida

  Sitges ha rebut avui la distinció de 5 banderes blaves per a les platges de la Marina d’Aiguadolç, la Barra, la Ribera, Les Botigues i Sant Sebastià. Amb aquesta distinció, Sitges es converteix en el municipi que ha obtingut més banderes blaves de la província de Barcelona. La distinció de bandera blava és un reconeixement que premia, entre altres coses, la sostenibilitat, la qualitat de l’aigua, la seguretat, l’atenció a persones amb discapacitat o l’oferta complementària i educativa de les platges. 

  Paral·lelament a les banderes blaves a les platges, també es mantenen les banderes als tres ports del municipi: port d’Aiguadolç, el C.N. Garraf i Port Ginesta.

  El regidor de Platges, Guillem Escolà, ha explicat que “la distinció ens fa especial il·lusió en un any marcat per les afectacions del temporal Glòria sobre el nostre litoral i en el marc de l’aturada generada per la irrupció de la Covid-19”. Escolà ha remarcat que “l’obtenció de les cinc banderes blaves és un reconeixement a l’aposta de l’Ajuntament per la sostenibilitat, reconeguda a través del certificació Biosphere Destination” i ha afegit que “haver obtingut aquesta àmplia distinció és un estímul per continuar treballant per optar a més banderes blaves per al municipi i en la recerca de l’excel·lència del nostre litoral”.

  A més de les 5 banderes blaves obtingudes, Sitges compta actualment amb el certificat EMAS, una distinció de gestió ambiental, la ISO 14001 i la certificació Biosphere.

  L’Ajuntament es registra als EMAS al Desembre del 2011

  La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges es va adherir el desembre del 2011 al registre de qualitat mediambiental EMAS. El distintiu de qualitat, d’aplicació voluntària, que reconeix la gestió ambiental a les platges alhora que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el comportament ambiental. El registre l’emet, en nom de la UE, la Generalitat de Catalunya.