La Casa de la Festa de Vilanova obre portes a tres exposicions en el marc de la Festa Major

'L'Obrador de la Festa' i les mostres del 50 aniversari de Bordegassos i Falcons es podran visitar fins el 4 de setembre

La Casa de la Festa, ubicada al Centre d’Art Contemporani La Sala, ha acollit la inauguració del tres exposicions en el marc de la Festa Major de Vilanova i la GeltrúL’Obrador de la Festa, Mig segle de faixa blava –dedicada al 50è aniversari dels Falcons de Vilanova- i 50 anys, 51 cançons i castells, per commemorar el 50è aniversari dels Bordegassos de Vilanova.

Desenes de persones han assistit a l’obertura al públic d’aquestes mostres, que han estat inaugurades per una nodrida representació municipal amb l’alcaldessa, Olga Arnau, i la regidora de Cultura, Mercè Mateo, al capdavant, acompanyades de representants de la Pabordia 2022. També hi ha pres part el comissari de l’exposició dedicada a la Festa Major, Xavier López, i els caps de colla dels Falcons i Bordegassos, Cristina Garduño i Jaume Pujol, respectivament.

Mercè Mateo ha destacat com L’Obrador de la Festa en mostra “les entranyes i permet veure com aquesta es forja” abans no és al carrer lluint i fent gaudir els espectadors. El comissari, Xavier López, confia que la mostra “serveixi per agrair a totes les persones que han confegit, creat i dissenyat la imatgeria festiva de la nostra Festa Major”.

L’Obrador de la Festa està ubicada a la sala de les voltes i ocupa un ampli espai dedicat a mostrar el que hi ha rere la Festa Major, els seus balls i figures i tota la feina que sovint queda eclipsada per les exhibicions al carrer. Els preparatius, la confecció de vestits, com són els interiors d’algunes figures del bestiari, com el recuperat drac del Nona, conformen la mirada a la festa que el comissari de l’exposició vol oferir als visitants.

A la sala oberta s’hi allotja la mostra dedicada al 50 aniversari dels Falcons de Vilanova.Mig segle de faixa blava la colla ofereix una mirada històrica a aquesta trajectòria a través d’objectes com diversos mocadors o samarretes que han usat al llarg dels anys. Una història que queda plasmada en una cronologia que han anomenat  La faixa del temps.

Finalment, la mostra dedicada als 50 anys d’existència dels Bordegassos de Vilanova s’allotja a la sala de les columnes unint història i música. 50 anys, 51 cançons i castells ofereix al visitant poder resseguir l’evolució de la colla castellera unint cada any a una cançó de l’època que poden escoltar-se a través dels codis QR que hi enllacen. A banda de fotografies dels castells més emblemàtics dels groc terrós, també s’hi exhibeix la Creu de Sant Jordi amb què van ser guardonats recentment per la Generalitat de Catalunya.

Les tres exposicions poden visitar-se fins el 4 de setembre a la Casa de la Festa (C. de Joaquim Mir, 12) de dimarts a dissabte de 19.00 a 21.00 h i dissabtes, diumenges i festius d’11.00 a 14.00 h. L’entrada és gratuïta.