Abaixa la persiana la històrica llibreria Geli de Girona

El gerent de la llibreria, Pere Rodeja, ha assegurat que ja han començat a "buscar una nova ubicació" i l'objectiu és garantir que aquest establiment segueixi al Barri Vell de Girona

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La mítica llibreria Geli de Girona deixa el local del carrer de l’Argenteria a finals de mes per traslladar-se a un nou local. Amb aquest trasllat posen fi a 143 anys d’història d’aquest establiment ubicat en un dels carrers més cèntrics del Barri Vell. Els responsables de l’establiment avisen que no és un comiat, sinó que canviaran de lloc. De moment encara no han decidit a on s’ubicarà la nova Geli, tot i que la intenció és seguir dins del Barri Vell. En el seu lloc properament hi haurà la joieria Pere Quera, que ampliarà la botiga que ja té al costat i que arriba fins als Quatre Cantons. L’últim dia obert al públic serà el 31 de maig, tot i que no preveuen fer cap comiat especial.

D’aquí a dues setmanes la llibreria Geli de Girona dirà adeu al local del carrer de l’Argenteria número 16. Es tracta de l’espai on han treballat al llarg de 143 anys i, de fet, és una de les tres llibreries més històriques de Catalunya. Ara, la llibreria seguirà endavant però en un lloc nou. El motiu és que els propietaris han decidit vendre el local a la joiera Pere Quera, que ja té una botiga paret per paret.

El gerent de la llibreria, Pere Rodeja, ha assegurat que ja han començat a “buscar una nova ubicació” i l’objectiu és garantir que aquest establiment segueixi al Barri Vell de Girona. De moment ja han visitat alguns locals disponibles i ara en queden uns altres per veure, però la idea és que la llibreria Geli reobri aquest mateix 2022.

El que sí que té data és el tancament de l’actual local i serà d’aquí a menys de quinze dies. Concretament serà el 31 de maig, quan la llibreria aixecarà la persiana per última vegada al seu local del carrer de l’Argenteria. A partir de l’1 de juny, el local passarà a mans de la joieria. Pere Quera ampliarà la botiga que ja arriba fins als Quatre Cantons després d’annexar diversos locals que donen a l’Argenteria i a Cort Reial. Aquest en serà un de més.

Un tancament “discret”

De cara al dia 31, Rodeja ha avançat que no serà “un comiat” perquè la llibreria tornarà a obrir aviat, així que serà un últim dia “discret” seguint el tarannà que marca la llibreria. L’oferta de compravenda que ha acceptat la família no és la primera que té sobre la taula. Pere Rodeja assegura que “en els últims 20 anys potser hem rebut 50 ofertes” que fins ara s’havien rebutjat, “però ara s’ha considerat que sí”.

El que sí que té clar gerent del mític establiment gironí és que la llibreria Geli preservarà la seva essència tot i el canvi de lloc. “Volem mantenir el mateix romanticisme”, ha garantit Rodeja. Per això can Geli seguirà essent una llibreria de fons i de novetats editorials.