S’inaugura la nova Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar

Actualment compta amb 118 alumnes que realitzen els Cicles de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració i Cicle de Gestió d’Allotjaments Turístics de l’Institut Ramon Coll i Rodés

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, juntament amb el director dels Serveis Territorials d’Educació de Girona, Adam Manyé i el regidor d’Educació, Albert Ferrández, han inaugurat avui l’Escola  d’Hostaleria de Lloret. A l’acte han participat una cinquantena de persones entre  regidors i regidores, comunitat educativa (inspectors, directors dels centres  educatius de Lloret i professorat) i representants del sector turístic (gremi d’Hostaleria, gremi de Bars, Restaurants i Cafeteries, Gremi de Comerç i Fundació  Climent Guitart). Pel regidor d’Educació, Albert Ferrández “feia temps que es  buscava aquest moment, creiem en la formació i en l’especialització del  sector”. I en paraules del director del Serveis Territorials d’Educació de Girona,  Adam Manyé, “invertir en formació és el múscul més fort que es pot tenir”.

 

Les instal·lacions es troben ubicades a l’establiment hoteler BPM i tenen una  superfície de 1.000m2 amb capacitat per 200 alumnes. Actualment hi ha 118  estudiants que estan cursant els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Cuina i  Gastronomia i Serveis en Restauració i el Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió  d’Allotjaments Turístics de l’Institut Ramon Coll i Rodés ja podran realitzar les  pràctiques de cuina i restauració.

Aquest equipament s’ha posat a disposició gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lloret i l’hotel BPM i  l’arrendament inicialment serà pel curs 2022-2023 amb un import total de 81.675€  IVA inclòs. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha remarcat que “hi ha tres agents  que són prioritaris en aquest objectiu de capacitar i formar les noves  generacions en professions al nostre sector turístic i són la comunitat  educativa, el sector turístic i l’administració pública. I en aquest projecte  d’avui i són tots implicats”.

 

L’Ajuntament de Lloret de Mar treballa des de fa anys per crear aquest pont entre  el món acadèmic i el sector turístic a través de la creació de convenis que permetin  la professionalització en diferents àmbits laborals del sector turístic. Aquest estiu es  va renovar el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya,  mitjançant el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Lloret de Mar, el Gremi  d’Hostaleria de Lloret de Mar i l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar  per col·laborar a impartir els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia  i Serveis en Restauració i el Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió  d’Allotjaments Turístics, de 2.000 hores cadascun, a l’Institut Ramon Coll i Rodés  de Lloret de Mar, per al curs 2022/23.