Viola la seva neboda menor aprofitant que la mare tenia càncer a Lleida

La noia va denunciar els fets un cop van morir els seus dos pares, amb pocs mesos de diferència, i d'haver intentat suïcidar-se

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Una noia ha relatat diverses agressions sexuals del seu tiet, des dels 16 als 19 anys. Els fets es van destapar uns mesos després que morissin els seus pares, amb poc temps de diferència, quan la noia, de festa major, va prendre alcohol i drogues i va acabar a l’hospital.

 

Segons ella mateixa ha explicat i ha confirmat una amiga, la víctima va explicar que s’havia pres un còctel de drogues perquè volia morir-se perquè el seu tiet abusava d’ella des de petita.

 

La psicòloga de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV) considera creïble el relat de la noia i diu que l’home es va aprofitar de la seva vulnerabilitat i situació familiar. El seu germà, l’únic que la va creure, ha dit que el tiet els ha “fet malbé la vida” perquè era en qui confiaven.

 

La noia ha explicat que el dia de l’hospital va ser la primera vegada que va explicar les agressions sexuals a algú. El seu germà creu que “ja no podia més” després que els seus pares haguessin mort l’últim any a causa del càncer, amb pocs mesos de diferència.

 

La víctima ha concretat que el primer abús va ser amb 15 anys a l’apartament de la platja on passaven les vacances. “Estava mirant una pel·li amb el meu tiet i ell se’m va acostar i em va tocar els pits. Jo vaig marxar, però no vaig dir res perquè tenia por que la meva mare no em cregués, perquè es tractava del seu germà”, ha dit.

 

“Després va seguir i anava a més, sobretot des que li van diagnosticar càncer a la meva mare, perquè venia més a casa”, ha relatat. Primer intentava tocar-li els pits, després la vagina i els últims cops la va penetrar. “Van ser uns cinc segons i jo el vaig empentar i vaig marxar al lavabo. En tornar, ell estava assegut al sofà com si res. Mai em deia res i actuava com si no hagués passat res”, ha declarat la noia, que ara té 22 anys.

 

El germà de la víctima ha explicat que es va assabentar dels fets perquè una amiga de la noia la va trucar quan estaven a l’hospital. El germà és l’únic de la família que els queda que l’ha cregut i l’ajuda a tirar endavant. “No està bé, s’ha de medicar i necessita atenció psicològica”, explica el jove que, després de conèixer els fets, va recordar alguns detalls que li van servir per lligar caps.

 

“Crec que la meva mare alguna cosa sospitava perquè quan estava malalta em demanava que els vigilés i un dia jo anava a la cuina i vaig passar pel menjador. Estaven els dos –tiet i víctima- al sofà i ell va enretirar molt de pressa la mà de sobre d’ella. Vaig preguntar què passava i em van dir que res, però després em va venir aquesta escena al cap”, ha explicat.

 

L’acusat, per la seva banda, ha negat els fets. “Jo la tractava amb respecte”, ha dit. Preguntat pel motiu de la denúncia, l’home ha declarat que l’única explicació que té és que “ella creia que no encaixava a la família pel fet de ser adoptada, que és poc parladora i introvertida”.

 

La fiscalia demana 15 anys de presó per a l’home, acusat d’agredir sexualment la neboda, a Lleida, des del 2016 fins al 2019, quan es van denunciar els fets. El ministeri públic considera provat que l’acusat va començar fent-li tocaments i va anar pujant de to fins a violar-la.

 

La defensa, en canvi, demana l’absolució de l’home en considerar que existeixen contradiccions en la declaració que la noia va fer en fase d’instrucció i el que ha dit avui al jutjat, com ara on i quan van començar els fets, ja que la noia va dir en un primer moment que les violacions havien passat a l’apartament de la platja i al judici ha explicat que van ser a Lleida.

 

A més de la pena de presó, la fiscalia demana que se l’inhabiliti durant 20 anys per a qualsevol feina o activitat, retribuïda o no, que impliqui un contacte regular i directe amb menors d’edat. Així mateix, sol·licita que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a menys d’un quilòmetre de la víctima durant 10 anys quan surti de la presó, que se li imposin 10 anys de llibertat vigilada i que indemnitzi amb 10.000 euros la víctima per danys morals.