Sant Sadurní actualitza la cartografia topogràfica urbana escala 1:1.000

La Diputació de Barcelona ha lliurat la nova cartografia a l'alcalde, Ton Amat, i al regidor d'Urbanisme, Xavier Rodríguez

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Diputació de Barcelona ha actualitzat la cartografia topogràfica urbana 3D escala 1:1.000 del municipi de Sant Sadurní d’Anoia, una eina que facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques.

 

La nova cartografia ha estat lliurada aquest dimarts per la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny i Camarena, a l’alcalde, Ton Amat, en un acte dut a terme a la sala de plens de l’Ajuntament, on també hi ha pres part el regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez i tècnics de Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament.

 

Els treballs cartogràfics, que han tingut un cost de 61.202 euros, inclouen un total de 1.157 hectàrees del municipi i recullen el sòl urbà i urbanitzable, així com les hectàrees del sòl no urbanitzable que són necessàries per a la planificació urbanística i la gestió del seu àmbit territorial.

 

Han estat realitzats a partir  de la fotointerpretació de fotografies aèries mitjançant tècniques fotogramètriques i del treball de camp, i segons Plec d’Especificacions Tècniques aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

 

La documentació inclou arxius amb els fitxers dels elements cartografiats en els formats Microstation, Autocad, Shapefile i PDF georeferenciat. A partir d’aquesta informació s’han generat productes derivats d’ús territorial com són els models digitals de terreny i de superfícies, el model d’ombres, el model de pendents i de zones amb un pendent de més del 20%.

 

La cartografia topogràfica urbana escala 1:1.000 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, i s’utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, xarxes de serveis, la cartografia de cadastre i equipaments.

 

Aquesta informació es pot consultar al SITMUN, està accessible a través d’un servei WMS i disponible en accés públic i gratuït a través del portal de descàrregues d’informació geogràfica de la IDEBarcelona.

 

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 9 “Indústria, innovació i infraestructures”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i 16 “Bon govern i institucions sòlides”.

 

Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.