Girona acull aquest cap de setmana, entre el 20 i el 22 de setembre, la 8a edició de la Sea Otter Europe. Aquest festival internacional de ciclisme bat rècords assolint les 500 marques expositores, que es completen amb un programa d’activitats i proves esportives. “Des del 2017 s’ha anat consolidant al calendari europeu del món del ciclisme i comença a ser una referència”, ha dit el director del festival, Albert Balcells. La previsió és que passin per la fira instal·lada a Fontajau prop de 65.000 visitants, entre aficionats i professionals, i fins a 6.000 atletes. El festival arriba a la ciutat la mateixa setmana que l’Ajuntament de Girona ha començat a multar els ciclistes que no baixen de la bici per circular pel Barri Vell.
Aquest dissabte, Fontajau ha estat l’escenari principal on s’ha continuat desenvolupament el programa de la Sea Otter Europe Costa Brava – Girona. A dos quarts d’onze s’ha donat el tret de sortida a la prova més important d’aquesta edició: la penúltima cursa de les UCI World Gravel Series. Es tracta d’un recorregut exigent de 111 quilòmetres, que els participants masculins i femenins han completat abans del campionat del món de l’especialitat que es disputarà a Flandes (Països Baixos) a l’octubre.
La programació d’aquest dissabte l’han completat un grapat de proves esportives de diferents nivells més, així com la Demobike, que se celebra cada dia. Una edició més, aquesta és una de les grans atraccions del festival en la qual es permet als visitants provar diferents modes de bicicletes. Enguany, hi participen fins a trenta-cinc marques que ofereixen més de mig miler de bicicletes per provar, de diferents models i talles.
Respecte per la normativa al Barri Vell
Un dels trets destacats d’aquesta edició és també l’Euro Mobility Festival, que reforça la seva aposta per la mobilitat sostenible, promovent models de transport més eficients. En aquest sentit, s’ha habilitat a Fontajau un aparcament vigilat i gratuït per tots aquells que s’hi desplacin en bicicleta, a més de programar diferents conferències al voltant d’aquest tòpic.
“La mobilitat és un repte i, fins i tot, dins la Sea Otter tenim taules de debat sobre aquest tema”, ha dit el director del festival, Albert Balcells. Aquesta vuitena edició ha arribat a Girona coincidint amb les primeres sancions que interposa l’Ajuntament als ciclistes que circulen en bicicleta pel Barri Vell. “Nosaltres donem suport als ciclistes, però volem que respectin qualsevol normativa”, ha dit Balcells, que considera que “dins de les administracions hi ha gent que sap millor que nosaltres quines mesures cal aplicar per tenir ciutats més sostenibles”.
Des de l’organització han valorat també positivament que aquest esdeveniment “s’hagi anat consolidant de mica en mica” des de la seva primera edició del 2017, i que hagi crescut més que mai superant els 500 expositors a la fira de Fontajau.