Se celebra el Ple Infantil a Sant Hilari

Catorze representants de l’alumnat de 5è i 6è de les escoles Guilleries i Sant Josep porten el debat a la Sala de Plens

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Ahir es va celebrar el Ple Infantil a Sant Hilari Sacalm i els regidors i regidores que omplien la Sala de Plens eren alumnes de 5è i 6è de l’escola Guilleries i el Col·legi Sant Josep. Van portar un argumentari molt ben preparat, van defensar les seves idees i, entre les tres opcions proposades per les escoles i l’Ajuntament, finalment van escollir la depuradora com a tema per desenvolupar. Les altres dues propostes eren alternatives de lleure a l’ús de pantalles i tinença responsable d’animals.

Els nois i noies han decidit implicar-se en la depuradora per potenciar la biodiversitat d’aquesta zona, que sigui un bon hàbitat per animals i que hi puguin aparèixer més espècies. A més, això servirà per fer que sigui un espai més conegut per als joves i també per a la resta de ciutadania.

Des d’ara i fins a final de curs treballaran plegats amb tots els alumnes de 5è i 6è, l’Ajuntament, les escoles i personal tècnic per a concretar les accions que es tiraran endavant. I quan acabi el curs els representants tornaran a venir al Ple a explicar el projecte.

L’objectiu del Consell d’Infants és que els nens i nenes ajudin a decidir, des de la seva mirada, projectes que afecten a tota la ciutadania, així com apropar-los a l’Ajuntament i que coneguin com funciona la institució.

En el Ple d’ahir qui va fer d’alcalde va ser Sohaib Ezzahouani i com a regidors hi havia Guillem Herranz, Elna Font, Abril Rojas, Aya Kibach, Alba Garcia, Pau Roura, Patricia Drugan, Martina Reis, Sara Maria Ciortan, Blanca Baena, Emili Bayés, Maria De Bueno i Judit Planas.

Els regidors Jordi Moragas i Georgina Vilà van donar la benvinguda als joves i l’alcalde Joan Ramon Veciana va tancar el Ple Infantil felicitant-los per la bona feina.