Diumenge, 14 de juliol de 2024
És notícia

Sílvia Orriols censura el cartell de Festa Major per un vel islàmic

Avatar photo
L’equip de govern de Ripoll ha desqualificat el cartell que havia estat escollit per votació popular

Sílvia Orriols i el seu equip de govern a la ciutat de Ripoll s’ha convertit novament en objecte de polèmica per la decisió de desqualificar el cartell de la Festa Major de la ciutat. Segons ha explicat la batllessa, el cartell va ser escollit per un jurat entre les 10 propostes més votades a la Fira de les 40 hores.

Tot i això, l’equip de govern ha decidit censurar el cartell guanyador perquè a la part inferior hi apareix una nena amb vel islàmic. Segons Orriols, se li ha demanat a l’autora del cartell que el modifiqui i eliminés aquesta referència, però l’autora s’hi ha negat i el govern municipal ha decidit desqualificar l’obra amb l’argument que “no normalitzaran la misogínia islàmica”.

Les reaccions no s’han fet esperar i han dividit els ripollencs i ripollenques. Molts han donat suport a la decisió del govern i comparteixen els motius, en veure el vel islàmic com un símbol de repressió que “no ha d’estar present enlloc”.

  • “Ben fet, el vel islàmic, símbol de repressió, no ha d’estar present enlloc”.
  • “Perfecte! Poden ser blancs, negres, grocs, siguin del color que siguin, però sense condicionants religiosos. No crec que a cap nena li agradi vestir així”.
  • “Molt ben fet, Sílvia! Contundent amb les imposicions externes!”.
  • “Fets. Així és com s’arribarà a la presidència!”.
  • “No podem normalitzar la misogínia. Ni un pas enrere. Fora draps dels cossos femenins”.
El cartell de la Festa Major de Ripoll desqualificat per l’equip de govern

Altres, en canvi, creuen que es tracta d’una forma d’emmascarar el “racisme” i el “feixisme” i critiquen la decisió governamental per anar en contra del desig popular, que van escollir el cartell entre els 10 més votats, i del jurat, que va fer-lo guanyador.

  • “Un cartell que va guanyar per votació popular, si no respectes l’opinió dels teus ciutadans com vols defensar-los? Això es diu censura! A veure si et cau la careta de barruda i irrespectuosa! Un partit polític no pot imposar-se davant d’una votació popular”.
  • “Deixa de camuflar el teu racisme amb l’excusa de la misogínia”.
  • “Vas abanderada que treballes pels ripollesos i il·legitimes el cartell de Festa Major que va sortir votat per tots nosaltres! Només t’interessa fer teatre i provocar, vergonyós”.
  • “O sigui, estàs contra la democràcia, perquè així és com va guanyar aquest cartell. Esteu malalts, sou molt perillosos”.
  • “Si fos una monja, també ho faries? O l’àvia, la mare, de qualsevol de nosaltres, amb mantellina o mocador?”.
El cartell finalment escollit pel Govern de Ripoll per a la Festa Major de Sant Eudald 2024

 

Reaccions polítiques

En l’àmbit polític, la desqualificació del cartell també ha provocat les reaccions de la resta de partits polítics amb presència al consistori. Des de Junts per Ripoll han “lamentat la retirada per motius «polítics» del cartell guanyador del concurs popular de la Festa Major Sant Eudald 2024. Demanem al Govern de Ripoll i al regidor de Cultura que rectifiqui aquesta decisió i demani perdó per aquesta barrabassada”.

ERC, per la seva banda, destaca “l’obsessió de la Sílvia Orriols amb el vel” per “fer canviar el cartell de la Festa Major”.

En el mateix sentit giren les crítiques d’Alternativa per Ripoll-CUP, que “lamenten, un cop més, la vergonyosa actuació de l’Ajuntament de Ripoll censurant el cartell guanyador i negant la voluntat popular expressada en la Fira de les 40 h”.

Enric Pérez Casas, regidor del PSC a l’Ajuntament de Ripoll, també acusa el govern municipal de “censurar el cartell guanyador per votació popular” i critica que “n’imposin un altre. Aquest és el nivell democràtic que tenim a Ripoll”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 + 20 =

Notícia anterior

Ensurt al pati d’una escola: apareix una serp de metre i mig

Notícia següent

Aprovada la remodelació dels patis i l’aparcament de l’institut Camí de Mar de Calafell

Notícies relacionades