Palafrugell prohibeix l’ús de tovalloles per guardar espai de bany

L'objectiu és evitar polèmiques entre usuaris de les platges que habitualment s'han de tancar per excés d'aforament

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Pla obert de la Platja de Tamariu aquest diumenge 12 de juliol de 2020 plena de gent. Foto: ACN.

L’Ajuntament de Palafrugell prohibeix fer servir la tovallola per guardar espai de bany a les vuit platges del municipi. De fet, el consistori adverteix que requisarà qualsevol estri que porti més de mitja hora sense el seu propietari al costat. D’aquesta manera, es vol incentivar la rotació de banyistes i posar fi a polèmiques sorgides arran de la conducta d’alguns usuaris que deixaven la tovallola i altres estris per ocupar l’espai. La normativa, que entra en vigor aquest mateix divendres, s’aplicarà a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu, i s’afegeix a les que ja es van fer expressament per tal d’evitar contagis per la covid, com la restricció d’aforament o el manteniment de les distàncies.

Per tal d’informar d’aquesta novetat als banyistes, es col·locaran panells informatius a totes les platges. Unes platges que cada cap de setmana s’han de tancar per excés d’aforament. De fet, en algunes d’elles fins i tot es formen cues de banyistes esperant que d’altres surtin per poder entrar. La realitat, però, és que en els darrers dies, algunes persones deixaven els estris al seu espai per anar a fer d’altres coses i mantenir el lloc, una conducta comportarà la intervenció de la tovallola o els estris.

Les platges que compten amb el control d’accés i de les quals es pot consultar la seva disponibilitat a l’aplicació són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d’en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones.