Palafrugell celebra les Festes de Primavera aquest cap de setmana

Susanna Pérez i Ricart farà el pregó de les Festes de Primavera d’enguany.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El proper divendres al vespre, es donarà el tret oficial de sortida a un cap de setmana de Festes de Primavera a Palafrugell amb un programa carregat d’activitats. Enguany, el pregó anirà a càrrec de Susanna Pérez i Ricart, mestra palafrugellenca que ha format part de l’equip coordinador del projecte pedagògic de les Festes de Primavera de l’escola Torres Jonama. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre al Teatre Municipal.

El mateix divendres al matí ja s’hauran dut a terme diferents activitats per als més menuts, amb tallers i jocs a la plaça del Priorat de Santa Anna i a Camp d’en Prats. Enguany, s’ha decidit cancel·lar la tradicional Fanguejada, degut a les restriccions per la sequera.

El dissabte al matí la plaça de Camp d’en Prats acollirà la Fireta i la Trobada de Puntaries, mentre que els diferents espais culturals del municipi faran jornada de portes obertes tot el cap se setmana. I per segon any consecutiu es farà la Baixada de carretons, el dissabte a les 6 de la tarda pel carrer Manufactures del Suro. Al vespre, tant dissabte com diumenge, els joves podran gaudir de diferents concerts. Sardanes, la trobada de radioaficionats, les matines o el cinema, entre d’altres, completen el programa d’activitats.

Les Festes de Primavera arribaran al seu punt culminant el diumenge a la tarda amb el Carroussel Costa Brava. El Carnaval de Carnavals començarà a 2/4 de 6 de la tarda, i farà el seu recorregut des del carrer Torroella fins al carrer Barris i Buixó, per arribar a l’aparcament del l’estadi municipal Josep Pla i Arbonès on es farà la plantada de carrosses. Per primera vegada, el Carroussel Costa Brava es retransmetrà amb imatges en directe a través de les xarxes socials de Ràdio Palafrugell i de l’Ajuntament de Palafrugell, en un programa audiovisual de l’emissora municipal.

Un any més, se celebrarà també el Concurs de Fotografia “Paco Dalmau”. Podrà participar en aquest concurs, tothom que pengi a Instagram una fotografia relacionada amb alguna de les activitats de les Festes de Primavera, etiquetada amb el hashtag #jofestesdeprimavera, fins al diumenge 4 de juny a les 7 de la tarda. El guanyador, que es donarà a conèixer durant l’acte de lliurament dels premis del Carroussel, rebrà  una càmera GoPro.

Posarà el punt i final a les Festes el concert “Gaudint Bastons”, amb la participació de Francesc “Xiqui” Ramon, Jordi Grau, Jordi Rubau i Josep M. Garcis Batlle, i la direcció  musical de Pere Fort. Serà al Teatre Municipal el dilluns 5 de juny a les 6 de la tarda amb un preu de 5 euros.

30 colles participants

En aquesta 61a edició, 30 colles participen al Carroussel Costa Brava, declarat Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, repartides en diferents grups: carrosses inèdites, comparses inèdites, carrosses no inèdites, comparses no inèdites i animació. Com és habitual faran el recorregut des del carrer de Torroella fins al carrer de Barris i Buixó.

Al Carroussel Costa Brava – Carnaval de Carnavals d’aquesta 61a edició prendran part 15 colles locals repartides en els diferents grup. La categoria amb més gruix de participants serà la de carrosses inèdites amb les colles locals: Confetti, Dàlmates, Diversàlia, EKSI, Garnatxa, Imaginació, Imparables, Els Incorrectes i Tot al 17. I també totes locals, són les que desfilaran com a comparses inèdites: l’Asociación Latina de Palafrugell, Els Trompats i The Queens. Com a colles d’animació, en l’àmbit local, hi participen: Els 4 Arreplegats, Cheerleaders 2.0 i La Tustarrada.

En arribar a l’aparcament de l’Estadi Municipal, a partir de les 9 de la, es farà la tradicional plantada de carrosses, i a partir de 2/4 de 12 de la nit es donaran a conèixer els guanyadors amb el Lliurament de premis del 61è Carroussel Costa Brava. 

El 61è Carroussel Costa Brava de Palafrugell és un acte organitzat per una Comissió organitzadora, formada per membres designats per l’Ajuntament de Palafrugell, amb el suport i la participació activa de l’Associació de Carrossaires de Palafrugell.


Tota la informació i el programa de les 61es Festes de Primavera es pot consultar als webs municipals www.palafrugellcultura.cat i www.palafrugell.cat