El padrastre d’una alumna agredeix el director d’un institut del Gironès

El padrastre de l'alumna d'uns 15 anys havia anat al centre a demanar explicacions sobre uns fets relacionats amb la seva filla

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Mossos d’Esquadra han detingut el padrastre d’una alumna per agredir el director de l’institut de Cassà de la Selva (Gironès). Els fets han tingut lloc cap a tres quarts d’onze del matí quan l’home ha anat al centre i ha acabat colpejant el director, que ha caigut a terra. Segons fonts policials, el director no ha patit lesions greus i el padrastre de l’alumna d’uns 15 anys havia anat al centre a demanar explicacions sobre uns fets relacionats amb la seva filla. Els Mossos l’han detingut per un delicte d’atemptat a l’autoritat a funcionari públic. El detingut té 38 anys. Els Mossos d’Esquadra encara no han resolt si deixaran la detenció sense efecte o restarà arrestat fins a passar a disposició judicial.

A les dotze del migdia, professors i alumnes del centre han fet una concentració per rebutjar la violència i durant la qual han llegit un manifest: “Tota la comunitat educativa de l’institut (professorat, alumnat, famílies i personal d’administració i serveis) volem mostrar la nostra condemna més absoluta davant d’una agressió com aquesta, perquè la violència no hauria de ser el camí per resoldre conflictes”.

El text defensa que les institucions educatives vetllen per una educació “per la pau i els valors democràtics”: “Malgrat que a vegades en puguem sentir enfadats, frustrats o tristos per situacions del nostre entorn que no hem pogut controlar, no és motiu justificat per actuar de manera violenta”.

La comunitat educativa defensa la mediació i “el valor del diàleg” com a “única eina adequada” per arribar a consensos i resoldre conflictes. “La paraula, el llenguatge, ens fan plenament humans”, conclou el manifest.