Maltracta la seva filla d’1 any deixant-la lligada a la trona

Tirava a la nena contra el sofà, li pegava bufetades, li sacsava de males maneres o li pegava pessics si no feia el que ell volia

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Un home, condemnat per maltractar a la seva dona, ha acceptat 21 mesos de presó per haver maltractat a la seva filla quan tenia un any, deixant-la lligada a la trona “durant hores“, sense canviar-li el bolquer i a la qual donava menjar a la força fins al punt que li causava ferides a la boca amb la cullera.

Es tracta d’un veí de Pamplona de nacionalitat marroquina, 37 anys i condemnat a 4 anys i 8 mesos de presó per maltractar a la seva dona, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que ha indicat que si aquesta sentència, que està recorreguda es confirma, la pena de presó se substituirà per la seva expulsió d’Espanya, on no podrà tornar en sis anys.

Ara, per maltractar a la seva filla, ha acceptat una condemna d’1 any i 9 mesos, dictada de conformitat després d’un acord entre el fiscal i la defensa, per la qual cosa el judici assenyalat per al 18 de febrer no va arribar a celebrar-se a causa del reconeixement per part de l’encausat dels fets i penes proposades pel fiscal.

En la sentència es declara provat que des de 2013 fins a 2020 va mantenir una relació sentimental amb una dona amb la qual va contreure matrimoni en 2016, i fruit d’aquesta relació va néixer una filla al setembre de 2018.

Una vegada va obtenir el permís de residència, van començar els problemes i els maltractaments cap a la seva esposa, segons la sentència, que recull que l’encausat “no volia tenir fills” i fins i tot va arribar a agredir un dia a la seva dona físicament “quan pensava que estava embarassada“.

El naixement de la nena va condicionar la relació. Per motius laborals de la mare, que havia de treballar als matins, ell es quedava a cura de la nena en determinats moments, “sense que durant els mateixos s’hagi ocupat adequadament d’ella”, segons la resolució, en la qual consta que va arribar a deixar-la sola lligada a la trona. Així se la va trobar la mare “en diverses ocasions”.

Quan aixecava a la menor, “l’asseia en la trona i la deixava lligada durant hores sense canviar-li el bolquer, ni tan sols el de la nit, havent de fer-lo la pròpia àvia perquè ell deia que no era necessari fer-ho“, apunta la sentència.

L’àvia de la petita va veure com el pare “tirava a la nena contra el sofà, li pegava bufetades, li sacsava de males maneres o li pegava pessics si no feia el que ell volia, o quan ell arribava de mal humor a casa”. També va veure com li ha donat “de menjar a la força amb la cullera”, ocasionant-li ferides en la boca.

A més despertava a la seva filla quan estava adormida, a les dotze de la nit, i l’obligava a parlar per telèfon amb la seva àvia paterna, de manera que li trastornava el somni.

Al desembre de 2019 i març de 2020, segons els fets provats, l’acusat va propinar a la menor “bufetades i cops per les cames i la cara“, de manera que va haver d’intervenir l’àvia materna.

L’últim episodi narrat en la resolució va tenir lloc en la Setmana Santa de 2020, durant el confinament, quan la nena va començar a tenir febre alta i l’encausat es va negar a donar-li medicació o cridar al metge.

Va esperar que arribés la mare i quan va arribar, l’àvia va ser a una farmàcia a comprar un termòmetre i medicació, però no va deixar a la mare donar-li el medicament, ell li va introduir la xeringa “a la força” produint-li “un sagnat en la boca”. Tot seguit, li va donar “una galtada” a la seva filla “per plorar”.

Per tot això, apunta, la nena té “fòbia a les culleres”. Com a seqüeles, va patir ferides a les cames pels lligams, irritacions de pell, blaus, ferides en la boca i cops a les cames i braços.