Concerts, activitats familiars i espectacles de cultura popular a les Festes del Tura 2021

En total s’ofereixen més de 25.000 entrades gratuïtes per a 5 dies d’activitats.

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

El ball de la faràndula a la plaça Major obrirà aquest any les Festes del Tura 2021. Tot i que a causa de les mesures COVID no podrà sortir la tradicional cercavila, els Gegants, Cabeçuts i Cavallets sortiran a ballar el proper 4 de setembre a 2/4 de 6h de la tarda i a les 7h del vespre. Seran els primers actes de les Festes del Tura que continuaran amb el 14è torneig de rugbi (17.30h al parc atlètic Tossols), el IV triangular de futbol amateur (18.30h al camp de futbol del Joventut Sant Pere Màrtir) i una de les novetats d’aquest any: el repic de campanes de festa major (19.45h des de l’església de Sant Esteve).

A les 9h del vespre, la Unió Esportiva Olot pronunciarà el pregó del primer dels cinc dies de la Festa Major d’Olot que es portarà a terme en un format adaptat a la COVID-19.

Enguany, la plaça Major, la plaça de Braus i el Parc Nou seran els tres escenaris que acolliran la cinquantena d’activitats, espectacles i concerts que s’han programat per aquestes festes. L’excantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara, acompanyat amb Júlia Arrey i Magical Mystery Grup seran dels primers en pujar als escenaris la primera nit de Festes. AmbaukaThe Sey SistersEls Cremats, el Pony PisadorDani Nel·lo i Jazzwoman s’encarregan de la música de diumenge.

Dilluns 6 de setembre serà el torn de primeres figures com XiulaMarc ParrotThe Rusties Blues BandA Contrablues, el Diluvi i Momi Maiga. La programació musical de Festes es completa amb la Principal de la Bisbal que farà un repàs per algunes de les músiques més representatives d’arreu del món a través d’un concert d’orquestra així com la cantautora Agnès Algueró que presentarà el seu primer disc Bosc Endins, la cantant olotina Jessica MelladoPaula Grande i Anna Ferrer amb Vega i una de les artistes catalanes més seguides i escoltades: Suu.

Per últim, un dels grups infantils de referència – El Pot Petit – i l’espectacle pirotècnic seran els encarregats de posar el punt i final a les festes d’enguany. Els focs s’iniciaran després del Ball Pla i l’Adéu Vila d’Olot al Firal i abans del ball de les espelmes que tindrà dues sessions (21.30 i les 23h a la plaça Major).

Per donar cabuda al màxim número d’assistents, les Festes del Tura inclouen un total de 8 sessions dels balls de la faràndula olotina. A la plaça Major es podran veure ballar els Gegants, Cavallets i Cabeçuts dissabte 4 de setembre a 17.30h i 19h, diumenge 5 a les 10.30h i 12h, dimecres 8 a les 10.30h i 12h i 21.30h i 23h.

Unes festes adaptades a les mesures COVID-19

D’acord amb les mesures dictades pel PROCICAT, els espais amb activitats han de tenir l’accés restringit i l’aforament limitat, a més caldrà que tothom segueixi l’acte assegut, és imprescindible l’ús de mascareta i no hi haurà servei de bar a l’interior dels recintes.

Per tant, aquest any només es podrà accedir als actes programats si es disposa d’entrada. Tenint en compte el context sanitari actual arran la pandèmia de la COVID-19 i amb la voluntat de facilitar al màxim la gestió de les entrades, les Festes estrenen una nova pàgina web. L’espai -que es pot consultar a l’enllaç https://www.olot.cat/festes-del-tura.htm de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot- disposa d’informació històrica, detalls de l’edició d’enguany, fotografies, informació detallada de les mesures COVID-19, indicacions pel que fa a la gestió de les entrades així com una agenda de les activitats de Festes del Tura 2021.

A través d’aquesta agenda, es pot consultar la programació diària de forma fàcil i àgil, i permet l’accés a l’obtenció d’entrada gratuïta per cada esdeveniment. Tal com marca la normativa COVID-19 del PROCICAT, per poder disposar d’entrada, és necessari registrar-se a través del portal aportant les dades personals a cada esdeveniment (només es permet utilitzar una vegada el DNI a cada acte). A part del web entrades.olot.cat, es disposarà d’un punt de venda físic d’entrades a la taquilla de la sala El Torín els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre en horari de 10 a 13 h i de 17 a 19 h.

Tots els espectacles són gratuïts i, per assegurar la correcta distribució de les entrades, les reserves es realitzaran en dues fases. El dia 30 d’agost es podran reservar a través del web i presencialment els actes de la faràndula olotina: Ball dels Gegants, Seguici, Presentació del Gegant Tim i Ball de les Espelmes; així com els espectacles familiars: Ambauka, Xiula, Lali BeGood i el Pot Petit.

Els dies 31 d’agost i 1 de setembre es podran reservar les entrades de la resta d’actes, incloses les que no s’hagin exhaurit el dia anterior. Les entrades reservades que no s’hagin utilitzat a l’inici de cada acte quedaran automàticament alliberades i es tornaran a posar a disposició dels usuaris.

En cas que hi hagi entrades sobrants, es podran reservar al punt d’accés de cada recinte minuts abans de començar els actes. En algunes activitats i casos com el concurs de pesca, l’OrienTura, el 3×3 per la igualtat, el Festival de Patinatge o el Ball Pla és necessari seguir les indicacions que s’especifiquen al web; ja que són actes que disposen d’un sistema propi de gestió.

En total s’ofereixen més de 25.000 entrades per als diferents actes de les Festes del Tura que es poden consultar al programa que aquests propers dies es començarà a repartir als domicilis de la ciutat. En total s’han realitzat 18.500 exemplars. A part, la programació també es pot consultar digitalment a través del programa en línia així com al web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat i a l’aplicació mòbil de Festes del Tura.