El 31 d’agost acabarà la col·locació de l’escultura de la Cinta a la Catedral de Tortosa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La col·locació de l’escultura de la Mare de Déu de la Cinta a la façana central de la Catedral de Tortosa ja té data. Els treballs d’ubicació definitius de la imatge es faran els dies 30 i 31 d’agost i suposarà la culminació dels actes del quart centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta on després de la històrica recepció privada del Papa Francesc al Vaticà, restava pendent d’ubicar al seu lloc definitiu l’obra escultòrica de l’artista cordovès Marco Augusto Dueñas, sufragada gràcies a l’aportació individual de persones, empreses i institucions públiques.

Les especials característiques de l’escultura de marbre blanc de Carrara, de 2,70 metres d’alçada i 3,30 metres amb el núvol i corona d’un pes entre 1.700 i 1.800 quilos, ha obligat, abans de pujar-la, a fer un exhaustiu anàlisi tècnic un cop finalitzada la primera part de les obres de neteja de la façana del temple. Fa uns dies membres de la comissió del quart centenari i del bisbat de Tortosa, acompanyats del mateix escultor van poder conèixer de primera mà, i des del mateix espai on anirà l’escultura, la tècnica que es farà servir i que acabarà amb la imatge de la Cinta presidint la part central de la façana de la Catedral un cop acabats els treballs de neteja.

Les explicacions dels arquitectes de l’obra, Carles Brull i Andreu Alifonso, així com del restaurador Manel Iglesias, van permetre conèixer la complexitat del trasllat de l’escultura, ara exposada a un dels laterals de l’altar major del temple, així com la seva posterior pujada i enclavatge dalt de la façana.