Més de 700 participants a La Ruleta de la Setmana de Prevenció de Residus

Des del 23 de novembre i fins ahir dimecres el joc interactiu gratuït ha recorregut diversos barris de la vila per fomentar i avaluar els coneixements sobre reciclatge

Aquest passat dimecres va finalitzar a Blanes el periple de ‘La Ruleta dels Envasos’, un joc interactiu gratuït organitzat amb motiu de la ‘Setmana Europea de la Prevenció de Residus’. Es tractava que, d’una manera didàctica, la ciutadania es conscienciés sobre els objectius que persegueix l’acció, alhora que tenia la possibilitat d’accedir a diversos premis.

L’activitat es va encetar el passat 23 de novembre i es va allargar fins ahir, ja que els dos darrers dies en què estava planificat fer-ho –dijous i divendres de la setmana passada- es va haver d’ajornar a causa de la pluja. D’aquesta manera, durant cinc dies s’ha anat instal·lant arreu del municipi, en diferents barris de Blanes, per arribar al màxim nombre de persones.

Més de 700 persones han participat a ‘La Ruleta dels Envasos’

El balanç de l’experiència és plenament positiu. Principalment per l’èxit de participació: més de 700 persones s’han acostat a ‘La Ruleta dels Envasos’ per provar sort i endur-se algun dels premis relacionats amb el reciclatge. S’han repartit més de 500 premis: 35 mini iglús de vidre, 24 llibretes de paper reciclat, 24 ampolles de vidre reciclat, 50 motxilles, 40 bosses de plàstic reciclat i més de 300 packs amb 3 bosses de colors per reciclar vidres, envasos i papers.

Per poder optar a algun d’aquests premis, els i les participants havien d’encertar preguntes relacionades amb el reciclatges. D’aquesta manera, a través del joc, s’han donat a conèixer estratègies de reducció de residus que es fan al territori, s’han fomentat accions sostenibles i s’han donat exemples sobre com canviar el comportament quotidià sobre consum i producció. Blanes ha estat una de les poblacions de la comarca de la Selva on ha tingut lloc l’experiència

Una altra raó que també s’ha valorat positivament és l’interès que ha mostrat la ciutadania en participar-hi, així com els seus coneixements sobre reciclatge, que es posaven a prova a través del joc. En alguns casos fins i tot ha motivat voler informar-se més abastament sobre algun tema en concret. L’acció s’ha completat amb cartells genèrics que ajudaven a fiançar el missatge: ‘Jo reciclo + Jo sóc a Blanes= Jo Faig ReBlanes’.

Un joc que ha viatjat per tot Blanes

Per donar l’oportunitat que tota la ciutadania de Blanes pogués participar-hi, ‘La Ruleta dels Envasos’ ha visitat diversos barris del municipi al llarg dels últims dies, en un periple intens i amè. Ha estat en marxa des de les 10 del matí fins la 1 del migdia, i tres educadors mediambientals s’han encarregat de fer de  ‘mestres de cerimònia’, fent anar la ruleta alhora que informaven i aconsellaven la concurrència sobre els objectius de la setmana del reciclatge de residus.

El periple de ‘La Ruleta dels Envasos’ l’ha dut a cinc indrets diferents cada dia laborable dels darrers dies. L’acció l’ha encapçalat l’Àrea de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Consell Comarcal de la Selva, l’empresa Nora, l’Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes, Ecovidrio i La Selva Recicla.

Dia
Lloc
Barris  d’Influència
Dilluns 23 Novembre
Plaça 11 Setembre
Mas Enlaire-Mont Ferrant
Dimarts 24 Novembre
Avinguda Catalunya
La Plantera-Els Pins
Dimecres 25 Novembre
Plaça Montserrat Roig
Ca la Guidó-Mas Florit
Dimarts 01 Desembre
Parc del Poble Sahrauí
Els Pavos-Mas Borell
Dimecres 02 Desembre
Banc dels Músics Pg. de Mar
Dintre Vila-El Port