L’ampliació del Servei d’Urgències del Santa Caterina avança a bon ritme

Les obres permetran afegir 16 llits de crítics i semicrítics en un espai sobre el soterrani de 550 m2

Una de les façanes de l'hospital Santa Caterina de Salt. ACN
Les obres d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital de Santa Caterina, a Salt (Gironès), avancen a bon ritme i podrien finalitzar aquest estiu. Posteriorment, s’instal·larà l’equipament necessari i l’objectiu és posar el servei en funcionament al llarg de la tardor. Les obres d’ampliació suposen una inversió d’1,96 milions d’euros i permetran tenir un nou espai polivalent de 550 m2 situat a sobre de l’àrea del soterrani de l’hospital. En aquest nou espai hi haurà 16 llits per a crítics i semicrítics que es posaran a disposició de la Regió Sanitària de Girona.
La direcció de l’hospital remarca que amb aquest nou servei hi haurà dos circuits completament independents l’un de l’altre en el servei d’urgències. L’ampliació del Servei d’Urgències del Santa Caterina es distribuirà en diferents espais. Hi haurà una zona d’observació amb quatre llits, un box doble, nou boxes tancats i un d’aturades en cas d’emergència. També comptarà amb tres consultes, tres sales d’espera, dos controls diferenciats i l’espai corresponent a les zones de suport (magatzem, residus, neteja, entre d’altres).
Quan es recuperi la normalitat al finalitzar la pandèmia, aquest espai permetrà donar la resposta adient a l’increment d’urgències que ha tingut l’hospital en els últims anys. D’aquesta manera hi haurà una atenció amb dos circuits independents per a pacients amb simptomatologia diversa, com ara malalties respiratòries o malalties mentals. A més, la idea és augmentar la capacitat de resposta del centre en futures emergències sanitàries. D’aquesta manera es podrà atendre els casos d’emergència sense haver d’interferir en l’activitat habitual del Santa Caterina ni de la resta d’edificis que hi ha al parc hospitalari.

Des del punt de vista arquitectònic, l’ampliació del Servei d’Urgències s’edifica sobre l’àrea de soterrani de l’hospital amb una superfície aproximada 550 m2. . El disseny projecta una ampliació totalment integrada dins l’edifici existent i perfectament comunicada amb l’actual Servei d’Urgències i els serveis de suport necessaris per al desenvolupament de l’activitat. La nova estructura està concebuda perquè tot el servei pugui treballar com a sola unitat o bé com a dues unitats totalment independents donat el cas. El projecte inclou les instal·lacions de tractament d’aire específiques pensades en clau de seguretat.