Sabadell celebra el Dia Internacional dels Museus per desè any consecutiu

El Museu d’Art, el Museu d’Història, l’Espai Cultura, l’Espai Natura i el Museu Miquel Crusafont organitzen activitats diverses entre el 15 i el 25 de maig

Per desè any consecutiu cinc museus de Sabadell s’uneixen per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Es tracta del Museu d’Art, el Museu d’Història, l’Espai Cultura, l’Espai Natura i el Museu de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont. Conjuntament han programat una jornada de portes obertes i diverses activitats gratuïtes durant el dimarts 18 de maig i els dies propers, com també durant la Nit de Museus, el dissabte 15 de maig. A causa de la COVID- 19, tots els aforaments són limitats i cal inscripció prèvia als actes programats.

El dimarts, 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, els cinc museus faran una jornada de portes obertes gratuïta. A més de les exposicions permanents i temporals, els visitants podran descobrir la Joia del Museu –una peça de la seva col·lecció que cadascun ha destacat–, com també diferents activitats d’interès per a tot tipus de públics, com ara visites guiades, tallers familiars i conferències.

Amb el lema “El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar“, el Dia Internacional dels Museus 2021 convida els museus, els seus professionals i les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valors, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) des de 1977.

Un dia en què aquests equipaments són els veritables protagonistes, obren les portes i ofereixen una atractiva oferta d’activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Per a Carles de la Rosa, regidor de Cultura, “és un goig poder recuperar un esdeveniment com el del Dia Internacional dels Museus enguany, un projecte que sincronitza la iniciativa pública i privada en un esforç conjunt per mostrar la bona salut que té la cultura a la nostra ciutat”.

La Nit dels Museus

D’altra banda, el dissabte 15 de maig, amb motiu de la Nit dels Museus, tots els museus allargaran l’horari habitual fins a les 9 del vespre. Es tracta d’una iniciativa creada l’any 2005 pel Ministeri de Cultura francès i apadrinada des de 2011 pel Consell d’Europa i la UNESCO. La proposta té com a objectiu fer que els museus siguin més accessibles al públic en general i, en particular, a un públic més jove. Vol, també, generar una xarxa de museus europeus en un esdeveniment comú, festiu i amistós.

Un concurs en línia i exposicions virtuals

Com a principal novetat d’aquesta edició virtual del Dia Internacional dels Museus, s’ha creat –mitjançant la plataforma Kahoot– un concurs en línia de preguntes i respostes sobre els diferents museus i espais sabadellencs que conformem aquesta iniciativa. El concurs és obert a tothom i s’hi podrà participar del dimarts 12 al dilluns 18 de maig, ambdós inclosos fent clic aquí. A més, les entitats organitzadores ofereixen exposicions virtuals, a les quals es pot accedir des del web del Dia dels Museus.