La veu i el piano de Pablo López inauguren el festival de la Porta Ferrada

El malagueny obre el concert amb el 'Que tinguem sort' de Lluís Llach i repassa tots èxits que l'han dut a la fama

Pablo López durant el concert amb la silueta d'un espectador aquest diumenge 2 d'agost de 2020 al festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols. ACN
La veu i el piano de Pablo López han obert una nova edició del festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. L’artista malagueny ha portat en un gran escenari l’aposta exitosa i minimalista que omple els espais on s’exhibeix. La gira ‘Pablo López, piano y voz’ s’ha aturat a Porta Ferrada i ha omplert les 800 entrades disponibles del Guíxols Arena. Un concert que ha començat amb una versió del ‘Que tinguem sort’ de Lluís Llach, que ha servit per posar-se el públic a la butxaca, i que ha repassat els èxits que l’han dut a la fama com ‘El patio’, o ‘La mejor noche de mi vida’. López ha estat el primer de la quinzena d’artistes que passaran per Sant Feliu, en una edició marcada pel coronavirus.
Les 88 tecles del piano de Pabo López han inaugurat un festival que encara no havia vist mai l’artista malagueny. López, com sempre, ha improvisat un repertori abans de començar, però l’ha anat canviant en funció de la interacció amb el públic. Un públic que ha gaudit amb el malagueny des de l’inici, quan ha versionat el ‘Que tinguem sort’ de Lluís Llach. Els espectadors del Guíxols Arena han ovacionat l’artista a cada cançó i s’han posat dempeus després de la darrera, ja passada la mitjanit. Les 800 persones que no s’han volgut perdre el concert que ha obert una nova edició de la Porta Ferrada han gaudit amb López que ha repassat també grans temes de la carrera com ‘La major noche de mi vida’, que obria el disc ‘Once historias y un piano’ que li va valdre el disc d’or. Una hora i mitja de concert i ovació final pel malagueny que ha agraït la resposta del públic.
El director artístic del festival de la Porta Ferrada, Albert Mallol, explica que Pablo López “encaixava perfectament” amb la idea que tenien després de la pandèmia. “és un gran músic, proper i una aposta melòdica per començar que creiem molt adient”, explica.

Dimecres que ve el festival reprendrà la seva activitat amb l’actuació de Stay Homas. Dijous serà el torn d’Albert Pla i divendres el Guíxols Arena rebrà Los Secretos i Coque Malla. El cap de setmana el tancaran, Nil Moliner el dissabte i l’únic concert d’aquest estiu del duet Arnau Griso.

80% de les entrades venudes
Mallol ha destacat que el festival ha arrencat amb 80% de les entrades venudes. En aquest sentit, el director artístic del festival de la Porta Ferrada ha agraït al públic que faci costat a la cultura i als artistes. Mallol també ha donat les gràcies a les institucions que “han seguit apostant” per tirar endavant aquesta edició “malgrat les circumstàncies”.

Des de l’organització també posen en valor el fet que en total es faran catorze concerts, el que fa del de la Porta Ferrada com un dels més importants de Catalunya en nombre d’espectacles. Mallol destaca haver pogut mantenir els de Miguel Poveda, Jethro Trull o l’únic concert que farà Arnau Griso aquest estiu.

La pandèmia ha obligat a cancel·lar cinc concerts entre els quals els de Hombres G, Graham Nash i Suzanne Vega o el del britànic Paul Wellner. A més, s’han hagut d’ajornar per l’any que ve altres actuacions d’artistes com Jamie Cullum, Simple Minds o Kool and the Gang.

Mesures de seguretat
Com en tots els festivals, les mesures de seguretat per evitar contagis per coronavirus han marcat l’estrena. L’obligatorietat de la mascareta, prendre la temperatura als assistents, els gels hidroalcohòlics i la distància social han estat una de les preocupacions bàsiques dels organitzadors, per tal de reivindicar la “seguretat” en els concerts i actes culturals.

Tot plegat, en un espai renovat a la zona del Guíxols Arena amb capacitat per a 800 persones, i amb un espai annex – el village – on s’hi pot trobar una oferta àmplia de gastronomia per a tots els públics