Ripoll reforçarà els efectius policials en l’oci nocturn

El cap de setmana passat hi va haver una baralla amb més de 100 implicats i es van detenir dues persones

La Junta de Govern Local de Ripoll ha adoptat mesures urgents per posar fi als comportaments incívics dels últims dies en l’oci nocturn. El cap de setmana passat hi va haver una baralla amb un centenar d’implicats i també es van detenir dues persones per aquells fets.

Un fet que ha generat preocupació tenint en compte l’emergència sanitària per la pandèmia i les restriccions per evitar concentracions de persones. A partir d’aquest cap de setmana, es doblaran els efectius de la Policia Local i el Departament d’Interior destinarà més efectius de Mossos per reforçar els operatius al centre i “dissuadir” els joves que fan ‘botellón’ en diferents un cop tanquen els locals nocturns.

Segons un comunicat, l’Ajuntament explica que s’ha decidit reforçar el control policial en l’oci nocturn “pel bé de totes les persones que actuen responsablement, així com pels propietaris dels bars nocturns que pateixen per la situació donada, i evitar que es repeteixin fets com els del cap de setmana passat”.

Dissabte passat, hi va haver una baralla multitudinària a la plaça Gran, just davant d’un bar, amb un centenar de persones a la via pública que estaven en actitud alterada i agressiva. També hi havia diverses persones que volien entrar a la força en un bar i d’altres hi estaven refugiades.

Durant l’actuació policial, diversos agents van resultar ferits lleus i van haver de ser atesos a l’Hospital de Campdevànol. Arran d’aquells fets, es van detenir dues persones com a presumptes autors d’un delicte de desordres públics i un altre delicte d’atemptat als agents de l’autoritat

Des de l’Ajuntament, subratllen que es continuarà treballant des d’una vessant pedagògica i educativa amb el grup de joves que, després del confinament, han incrementat les mostres d’incivisme.

Així, es continuarà apostant per la figura de l’Educador de carrer i fent un treball coordinat entre tots els agents educatius i socials del territori. Aquesta feina es fa des de la taula de reparació on hi ha tècniques del Consorci de Benestar, dels Serveis Educatius, del Pla Educatiu d’Entorn, de l’Ajuntament, de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.