Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

El Museu de l’Empordà tanca les sales permanents per encarar l’última fase de reforma

Avatar photo

S'invertirà 1,2 MEUR i les obres duraran cinc mesos

El Museu de l’Empordà de Figueres tancarà aquest cap de setmana les sales permanents per començar l’última fase de la reforma integral de l’edifici. La planta baixa seguirà oberta durant les obres i els visitants podran veure les exposicions temporals que hi ha. La reforma preveu actuacions a totes les plantes, fins i tot a la sotacoberta. Les obres serviran per millorar la distribució de les sales i adaptar-les als nous continguts. Amb el nou projecte la tercera planta passarà a ser una zona de reserves visitables, oficines i restauració. A més també es canviaran els aparells de climatització, es posarà una il·luminació més eficient i s’instal·laran plaques solars. Tot plegat suposarà una inversió d’1,2 milions d’euros.

Aquesta segona fase de reforma del Museu de l’Empordà es tirarà endavant amb un fons Next Generation, que subvenciona 741.340 euros. La resta, serà una aportació quer farà l’Ajuntament de Figueres. El projecte, que s’executarà en cinc mesos, preveu que la zona d’exposició de la planta baixa augmenti i el primer i el segon pis seran per mostrar-hi la col·lecció permanent del museu. A la tercera hi haurà les oficines, un espai de restauració i una zona de reserves visitables.

A banda, les obres permetran oferir un nou discurs a la sala permanent que es farà a partir d’un procés participatiu elaborat amb més de 500 persones. La primera fase del projecte el va redactar Margarida Loran a partir d’un buidatge dels resultats dels grups de treball i les respostes de les enquestes que s’havien fet sobre el nou museu.

En la redacció del guió final hi han participat Cristina Masanés, periodista i escriptora, Pere Parramon, doctor en Història de l’art i màster en Comunicació i crítica d’art per la Universitat de Girona, i l’equip del Museu de l’Empordà.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Taller d’estalvi energètic a l’Escorxador de Vilafranca

Notícia següent

L’artista Natasha Dubovik torna a exposar a La Sala d’Igualada

Notícies relacionades