Castelló d’Empúries signa un acord d’opció de compra del Club Nàutic

Per portar a terme aquesta operació, l’Ajuntament ha decidit posar a la venda vuit parcel·les, propietat del consistori, per disposar del finançament necessari

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest matí, l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, i la propietat del Club Nàutic s’han reunit per signar un acord d’opció de compra de l’edifici.

 

El contracte contempla l’opció de compra de vint-i-dues finques urbanes del conjunt del Club Nàutic d’Empuriabrava, que inclou la torre, per un preu de 3,5 M d’euros. L’Ajuntament tindrà la possibilitat d’executar aquesta opció, sempre que hagi pogut aconseguir els recursos per al seu finançament en el termini de tres anys.

 

Per portar a terme aquesta operació, l’Ajuntament ha decidit posar a la venda vuit parcel·les, propietat del consistori, que permetran al municipi disposar del capital necessari per adquirir l’immoble. Les parcel·les, que estan situades als sectors Falconera, Creus, Cap Ras, Ter,  Ebre i Segre, estan en aquests moments en tràmits administratius per iniciar el procés de venda.

 

Fa anys  que des de l’Ajuntament s’està portant a terme una negociació que permeti trobar la millor opció per al municipi. Sembla que aquesta arribaria després de l’estudi i la valoració de l’estructura de l’immoble, que a més de la torre, inclou un gimnàs, una piscina i un local de restauració.

 

Si bé és cert que alguna part de l’estructura de l’edifici requerirà una rehabilitació per fer-ne ús, l’adquisició de tot el conjunt, incloses les finques on es desenvolupen activitats econòmiques, aportaran un rendiment per afrontar les obres sense que això suposi un desequilibri per al pressupost municipal.

 

El Club Nàutic, catalogat com a BCIL, ha estat, és i serà un símbol d’Empuriabrava, amb dependències i recursos suficients per absorbir serveis i activitats per a la ciutadania. Els últims anys, s’han habilitat i construït diversos espais per acollir diferents necessitats ja siguin de formació, d’atenció a les persones o per portar a terme actes públics.

 

Sense anar més lluny, l’auditori del Centre de Serveis Puigmal, fa pocs mesos que s’ha posat en marxa. També, l’Espai Alberes, construït en un primer moment com a llar d’infants, s’ha omplert de formacions reglades, com els PTT, de cursos, d’activitats, i ha acollit també l’Espai Jove i el Servei Municipal d’Ocupació.

 

Ara, després de setmana Santa, s’iniciaran les obres de l’edifici de la plaça de les Palmeres, que aportarà a Empuriabrava l’espai definitiu per a esdeveniments de gran format. És per això, que l’Ajuntament veu amb bons ulls disposar també d’aquest edifici, que es convertirà en un nou equipament per a la ciutadania.

 

Cal tenir en compte que caldrà disposar, a mitjà termini, de l’Espai Alberes com a llar d’Infants, a causa de la creixent demanda d’aquest servei. Per tant, totes les activitats que ara s’hi porten a terme, es podran fer igualment, fins i tot ampliades, a l’edifici del Club Nàutic. També en aquest espai s’hi podrà posar una llar de jubilats i oferir els serveis de piscina i gimnàs des de l’Ajuntament.