Èxit de visitants a la 13a edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja de Banyoles

Les activitats tancaran aquest vespre amb un espectacle de foc

La fira Medieval Fantàstica Aloja de Banyoles tancarà aquest vespre la 13a edició omplint el  màxim de l’aforament permès en la majoria de les activitats i espectacles. Durant els tres dies  de la fira, s’han viscut activitats per a tots els públics com espectacles de recreació històrica,  tallers infantils, mercat medieval o exposicions. L’Aloja es tancarà aquest vespre amb  l’espectacle Vacunum, a càrrec d’Alma Cubrae amb la col·laboració de les Gàrgoles de Foc a  l’espai de La Muralla.  

La regidora de Promoció Econòmica i Fires de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha fet  una valoració “molt positiva” d’aquesta edició i ha destacat que “després que l’any passat el  programa de l’Aloja s’hagués de modificar per adaptar-lo a la normativa, aquest any s’han  pogut recuperar la majoria de les activitats del programa de la fira i els visitants ho han rebut  molt bé participant activament a la fira”.  

Pel que fa al perfil de visitants, Anna Tarafa ha explicat que la ciutat “s’ha omplert de gent  d’arreu del territori”, repartit equitativament entre els que són de Banyoles i la comarca, amb  els que venen d’altres poblacions gironines o fins i tot de l’àrea metropolitana de Barcelona,  especialment aquest any que la fira coincideix amb un pont de quatre dies.  

Els espectacles de recreació històrica a la Muralla de la companyia Alma Cubrae han estat els  que més èxit de públic han tingut, així com les activitats infantils, els tallers o les propostes  per als més petits i també les visites guiades. Pel que fa al mercat medieval que s’ha fet a la  plaça Major, ha tingut una presència d’unes 45 parades i s’ha registrat el màxim d’afluència  permesa de visitants cada dia.  

L’Arqueta de Sant Martirià ha centrat aquesta edició de l’Aloja amb un programa d’actes que  ha inclòs més d’una vintena d’activitats amb propostes per a tots els públics. 

Anna Tarafa ha apuntat que aquest any “s’ha tornat a viure la fira amb certa normalitat, però  s’han trobat a faltar els espectacles itinerants que són els aporten més caliu a la ciutat, omplint la de música i de vida”. Es mostra positiva de cara a la propera edició, esperant recuperar la  plena normalitat de la fira. 

La Fira Medieval i Fantàstica Aloja està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles i compta amb  la col·laboració de les empreses Sabors Catalans i Alma Cubrae que s’encarreguen,  respectivament, del mercat medieval i dels espectacles de recreació històrica, així com Alquimia  Medieval. La fira es tancarà amb un espectacle de foc d’Alma Cubrae i Gàrgoles de Foc.