Barcelona obre la convocatòria per al XIIIè Premi del Consell Municipal d’Immigració

La finalitat és reconèixer la feina de la ciutat per "aconseguir la plena ciutadania real" dels immigrants i refugiats

Barcelona ha obert la convocatòria per al XIII Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB), la finalitat del qual és reconèixer la feina de la ciutat per “aconseguir la plena ciutadania real” dels immigrants i refugiats i per afavorir la diversitat, la convivència i cohesió social.

Aquest any, la convocatòria ha tornat a girar entorn del lema ‘Per una Barcelona antiracista’ i fins al 22 d’octubre es podran presentar projectes que incorporin “accions transformadores i de garantia d’accés a drets”, ha explicat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest diumenge.

L’objectiu del guardó és premiar les iniciatives que treballin per promoure la inclusió i la igualtat i “combatre les expressions de racisme i el discurs de l’odi” cap a les persones immigrades, refugiades o rerefons migratori.

Està dotat amb 7.000 euros i es poden presentar persones físiques, grups, associacions i altres entitats sense ànim de lucre amb seu social a Barcelona, o bé entitats o grups amb delegació, sempre que tinguin activitat a la ciutat; i tots hauran de tenir “experiència acreditada en l’àmbit de les migracions”.

Es valoraran preferentment projectes o activitats específics de l’entitat o el grup que els present més que la seva feina global, especialment treballs en desenvolupament.

Es tindran en compte criteris com que es tracti d’accions de transformació i orientació al canvi”, així com iniciatives concretes davant la incidència de la covid-19.

El lliurament del premi tindrà lloc el 18 de desembre, en el marc del Dia Internacional del Migrant.