Un accident d’avió deixa més d’una desena de morts

Els dos pilots de l'avió haurien mort en el sinistre i de moment sis persones es troben ferides amb pronòstic reservat

Almenys 16 persones han mort en estavellar-se aquest diumenge un avió de paracaigudisme amb 22 persones a bord a la ciutat russa de Menzelinsk, en l’oest del país, segons informen els serveis d’Emergències de la zona.

Els dos pilots de l’avió haurien mort en el sinistre i de moment sis persones es troben ferides amb pronòstic reservat, segons les dades oficials que maneja l’agència oficial de notícies russa Sputnik.

L’aparell ha estat identificat com un bimotor Let L-410 que es va estavellar entorn de les 09.00 en els voltants de la ciutat, situada en la república russa de Tatarstan.

El president de la república de Tatarstan, Rustam Minnijanov, ha explicat que el sinistre, segons les primeres recerques, s’ha produït per la fallada d’un motor.

Davant l’incident, els pilots van iniciar un descens d’emergència, però van haver de veure’s obligats a prendre un gir brusc per a evitar una zona poblada. La baixa altitud els hauria impedit completar la maniobra.

“Aquí on estem ara, hi havia una furgoneta Gazel. L’avió la va fregar amb una ala i va bolcar”, ha explicat el president després de visitar l’escena de la tragèdia.

Prèviament es va plantejar entre possibles causes del sinistre el fet que el L-410, amb capacitat per a 19 persones, no va tenir suficient potència d’enlairament per a guanyar altitud després del seu enlairament.

Tatarstan ha declarat l’11 d’octubre com un dia de dol per les víctimes de l’accident aeri.