La Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí participa a la Setmana de la Ciència

Els dies 20 i 21 de novembre la visita a les instal·lacions de la Fassina Balanyà serà gratuïta per a tothom

Els dies 20 i 21 de novembre la visita a les instal·lacions de la Fassina Balanyà serà gratuïta per a tothom. L’horari de dissabte dia 20 és de 10.30 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h, i el de diumenge 21 de novembre de 10.30 h a 13.30 h. La jornada de portes obertes està inclosa dins les activitats de la Setmana de la Ciència.

En la primera part de la visita, es copsarà la importància que va tenir la producció d’aiguardent en la revolució industrial a Catalunya, que va permetre un desenvolupament accelerat del teixit industrial

Posteriorment, en l’antiga fàbrica d’aiguardent es podrà conèixer el funcionament d’una destil·leria del segle XIX on es descobrirà quins eren els processos productius, les eines i la maquinària que s’utilitzava per obtenir aiguardent de brisa, així com subproductes dels seus derivats.  Un procés on es prendrà consciència que sostenibilitat, reciclatge o economia circular eren ben presents en aquesta petita indústria de caire familiar.

La visita a la Fassina Balanyà s’acabarà amb una destil·lació en directe i una degustació de licors. A més, hi ha la possibilitat de comprar aquests licors artesans amb el nom “Esperit de Fassina” a la mateixa oficina de recepció.

El Museu Fassina Balanyà forma part de la xarxa de museus industrials de Catalunya (STmNACTEC – Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya).

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia. Centenars de localitats catalanes organitzen activitats de divulgació científica, jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs,  tallers científics, etc.

Enguany la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya.